ZLF -Beograd

Lazović: Garancija nema i ne može da ih bude – Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji

19.07.24.|

Radomir Lazović je, na konferenciji za novinare u Skupštini, a u vezi sa potpisanim Memorandumom o kritičnim sirovinama između Srbije i Evropske unije, rekao da nema garancija Nemačke da će se poštovati ekološki standardi u projektima Rio Tinta, kao i da ne može da ih bude, jer Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji.

Sramno je da ministar zdravlja ne veruje pacijentkinjama o uslovima u porodilištima

18.07.24.|

Zeleno-levi front pruža podršku pacijentkinjama koje su ukazale na nehumane uslove u ginekološko-akušerskim klinikama i službama. Pacijentkinje ovih ustanova više od deset godina direktno Ministarstvu zdravlja i svim nadležnim organima podnose pritužbe na loše uslove u zdravstvenim ustanovama, na koje još još uvek nisu dobile niti jedan odgovor.

Lazović: Iznećemo predstavnicima Nemačke argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji

18.07.24.|

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da će predstavnicima Nemačke, tokom posete kancelara Olafa Šolca Beogradu, izneti argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji i tražiti odgovor na pitanje o kakvim garancijama Berlina u vezi sa tim projektom govori srpska vlast.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

10.07.24.|

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.

Lokalni odbor: