ZLF -Beograd

Članovi GIK-a iz redova Srbije protiv nasilja: Vlada epidemija falsifikovanih potpisa

27.11.23.|

Na najmanje četiri liste za gradske izbore u Beogradu otkriveni su falsifikovani potpisi podrške, uključujući javne ličnosti poput glumice Bojane Maljević i noviarke Jelene Zorić, izjavio je član Gradske izborne komisije iz redova koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladica Ilić. Članovi GIK-a rekli su i da su među potpisima podrške za listu "Ćale ovo je za tebe" pronašli funkcionere SNS-a.

Zeleno-levi front osuđuje napad na poslanika Miketića

27.11.23.|

Zeleno-levi front najoštrije osuđuje događaje usmerene protiv narodnog poslanika Đorđa Miketića, kandidata za odbornika Skupštine grada Beogradu na listi “Srbija protiv nasilja” na predstojećim izborima. Uznemiravajuće je da su privatne fotografije gospodina Miketića zloupotrebljene, što predstavlja direktan napad na njegovu privatnost i integritet.

Lazović nakon suđenja: Vlast napadima na opoziciju pokušava da sakrije veze sa Belivukom

27.11.23.|

Danas je u Višem sudu u Beogradu održano suđenje po tužbi Radomira Lazovića protiv Srpskog telegrafa zbog teksta u kome se tvrdi da je Lazović, zajedno sa više poslanika opozicije, član Belivukovog klana. Tekst je u Srpskom Telegrafu objavljen dan nakon što je Lazović u Narodnoj skupštini postavio pitanje Zagorki Dolovac i Aleksandru Vučiću šta će uraditi povodom tvrdnji Belivuka da je za potrebe državnog vrha rušio u Savamali.

Veselinović: Imamo plan za rešenje problema vrtića u Beogradu

27.11.23.|

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, Dobrica Veselinović i kandidatkinja za gradsku odbornicu Jovana Nedelkoski-Petrović, danas su posetili levu obalu Dunava i sa građanima Palilule razgovarali o planovima za prevazilaženje problema broja mesta u vrtićima.

ZLF osuđuje sramnu izjavu ombudsmana Pašalića

25.11.23.|

Zeleno-levi front osuđuje nedopustivu izjavu ombudsmana Zorana Pašalića da je “femicid pogrešan termin jer muškarci ne ubijaju žene zato što su žene”. Ova sramna izjava pokazuje nerazumevanje problema nasilja nad ženama i predstavlja strašnu poruku društvu u kojem je samo tokom ove godine ubijeno 27 žena u partnerskom nasilju.

Lokalni odbor: