Vesti

Lazović: Garancija nema i ne može da ih bude – Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji

19.07.24.|

Radomir Lazović je, na konferenciji za novinare u Skupštini, a u vezi sa potpisanim Memorandumom o kritičnim sirovinama između Srbije i Evropske unije, rekao da nema garancija Nemačke da će se poštovati ekološki standardi u projektima Rio Tinta, kao i da ne može da ih bude, jer Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji.

Sramno je da ministar zdravlja ne veruje pacijentkinjama o uslovima u porodilištima

18.07.24.|

Zeleno-levi front pruža podršku pacijentkinjama koje su ukazale na nehumane uslove u ginekološko-akušerskim klinikama i službama. Pacijentkinje ovih ustanova više od deset godina direktno Ministarstvu zdravlja i svim nadležnim organima podnose pritužbe na loše uslove u zdravstvenim ustanovama, na koje još još uvek nisu dobile niti jedan odgovor.

Lazović: Iznećemo predstavnicima Nemačke argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji

18.07.24.|

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da će predstavnicima Nemačke, tokom posete kancelara Olafa Šolca Beogradu, izneti argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji i tražiti odgovor na pitanje o kakvim garancijama Berlina u vezi sa tim projektom govori srpska vlast.

Maloletnici na meti reklama za kockarnice

18.07.24.|

Procene stručnjaka su da je u proseku oko 11% maloletnika pratilo Evropsko prvenstvo, odnosno da je utakmice reprezentacije Srbije pratilo oko 260 hiljada maloletnih lica, a druge utakmice preko 100 hiljada svaku. Ovo znači da je, preko direktnih prenosa RTS-a, stotine hiljada maloletnika bilo izloženo bujici reklama za kladionice i kockarnice koje su dominirale prenosima RTS-a.

Zeleno-levi front: Tražićemo sastanak sa Olafom Šolcom, Srbija nije za iskopavanje litijuma

16.07.24.|

Zeleno-levi front će zajedno sa kolegama iz opozicije tražiti sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom u toku njegove posete Srbiji, kako bismo mu preneli argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i razgovarali o evropskim integracijama, nedostatku vladavine prava i situaciji nakon izborne krađe koju je Vučić usavršio.

Grubački: Vučić 2.000 dana nije posetio Zrenjanin, grad bez vode za piće

16.07.24.|

Pokrajinski poslanik Zeleno-levog fronta (ZLF) Branislav Grubački izjavio je danas da je tokom 12 godina vlasti Aleksandra Vučića Zrenjanin napadnut na svim frontovima i da zbog toga predsednik države već više od 2.000 dana nije posetio najveći grad u Banatu.

Sportski prenosi RTS-a kao jedna velika reklama za kladionice

16.07.24.|

Zeleno-levi front smatra da su sportski prenosi na svim televizijama, a posebno na RTS-u, postali jedna velika reklama za kockarnice i traži zabranu njihovog reklamiranja. U reklamnim blokovima na Evropskom prvenstvu u fudbalu, skoro svaka druga reklama je bila za igre na sreću.

Pozivamo građane da podrže zabranu reklamiranja kockarnica

15.07.24.|

Zeleno-levi front poziva građane da potpisom podrže izmene Zakona o oglašavanju koje je naša poslanička grupa uputila Narodnoj skupštini, a koje predviđaju potpunu zabranu reklamiranja kockarnica, kladionica, slot klubova i svih drugih igara na sreću koje ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo.