Vesti

Bojana Matić, lični stav: Poslednja zelena oaza na Slaviji

26.09.23.|

Urbanistički i arhitektonski haos Slavije je nastajao dugo, za šta su bile odgovorne različite gradske vlasti. Kružni tok su organizovali okupatori tokom drugog svetskog rata, a problem saobraćajnih gužvi nikada nije rešen.

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

25.09.23.|

"Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti", kaže Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.

Zahtevamo odgovornost i suzdržanost u razrešenju krize na severu Kosova

24.09.23.|

Pozivamo na odgovornost i suzdržanost u razrešenju krize na severu Kosova, u manastiru Banjska, kako sukobi ne bi eskalirali i doveli do nove tragedije. Osuđujemo provokacije i nasilje sa koje god da strane dolazi i zahtevamo temeljnu istragu.

Zabraniti reklamiranje kockanja i povećati poreze na dobit

22.09.23.|

Zeleno levi front / Ne davimo Beograd predložio je da se dobit priređivača igara na sreću oporezuje sa 50 odsto i da se zabrani reklamiranje kladionica, kako bi se suzbio ovaj porok od kojeg su mnogi mladi ljudi zavisni.

Obeležavamo Svetski dan bez automobila

22.09.23.|

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd danas obeležava Svetski dan bez automobila, tako što se naši odbornici, odbornice, poslanici i poslanice, članovi i članice kao i svaki drugi dan kroz grad kreću peške, biciklom ili javnim prevozom.

Potpisan “Dogovor za pobedu”

21.09.23.|

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.