Pokrajina

Pokrajinski poslanici i poslanice

4
4Tamara Maksić
Tamara Maksić je rođena 1980. godine u Užicu. Nakon završene Gimnazije i Visoke poslovne škole strukovnih studija, odlučuje se za pokretanje sopstvenog biznisa. Višegodišnje iskustvo u privatnom preduzetništvu smatra vrednom polaznom osnovom za preuzimanje odgovornosti i u svim drugim životnim segmentima. Sa potrebom da doprinese pravednijem i boljem uređenju lokalne zajednice, kao i sa uverenjem da samo aktivnim učešćem u političkom životu stvaramo ambijent za donošenje odluka u interesu svih građana i građanki, 2018. godine priključuje se Inicijativi za Požegu. Od 2020. je članica pokreta Ne davimo Beograd (sada Zeleno-levi front). Širenju pokreta na nacionalni nivo i prerastanju u partiju, doprinela je radom na osnivanju pančevačkog gradskog odbora, čija je kopredsednica. Članica je Autonomnog ženskog fronta i na prvom Kongresu Zeleno-levog fronta izabrana je za članicu Predsedništva. Kao kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine, ističe da će se posvetiti sprovođenju decentralizacije i participacije, podizanju građanske i ekološke svesti i zastupati interese svih ljudi u pokrajini.
15
15Milan Turanjanin
Milan Turanjanin je rođen 1976. godine u Novoj Pazovi. Živi sa suprugom Vericom sa kojom ima troje dece. 1994. godine, nakon završene Srednje mašinske škole, osniva preduzetničku radnju MV Hidraulik. 2012. nastavlja studije i 2017. završava program Inženjerski menadžment. Sa svojim prijateljima i komšijama 2016. godine osniva Grupu građana Izbor za našu opštinu, sa kojom izlazi na lokalne izbore 2016. godine i ulazi kao odbornik u Skupštinu opštine Stara Pazova. 2020.godine sa Grupom građana izlazi na lokalne izbore, ulazi u Skupštinu opštine Stara Pazova i obavlja funkciju predsednika odborničke grupe Udruženi. 2022.godine učestvuje kao kandidat za narodnog poslanika ispred koalicije Moramo. Kao predsednik Grupe građana Izbor za našu opštinu potpisuje sporazum sa inicijativom Ne davimo Beograd o osnivanju i formiranju političke partije Zeleno-levi front. Osnovni ciljevi političkog delovanja se zasnivaju na uključivanju građana u odlučivanje, decentralizaciji, demokratizaciji društva i zaštiti životne sredine.
21
21Branislav Grubački
Branislav Grubački Guta rođen je 6. maja 1963. godine u Zrenjaninu, gde i sada živi. Sa suprugom Vesnom u braku i sa njom ima dve ćerke. Završio Zrenjaninsku gimnaziju. Osnovao i bio vlasnik 25 godina firme “Zeleno zvono”, koja je bila deo Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Narodni poslanik Republike Srbije 2001-2004. godine. Od 2004.godine, bavio se društvenim aktivizmom, bez direktnog učešća na izborima. 2004. godine osnovao Pokret Novi Optimizam, organizaciju koja je bila bitni saradnik najvećih manifestacija u Vojvodini: EXIT-a, Sterijinog pozorja, Cinema festivala, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Kulturnog centra Novog Sada i SKC NS. Svoj rad i uticaj u okviru Novog optimizma u proteklih 7 godina proširio na celu Srbiju, sa akcentom na Vojvodinu, kao večitom inspiracijom za delovanje. Dobitnik najviših nagrada Udruženja privrednika, Privredne komore Zrenjanina i Banata, Grada Zrenjanina za svoj doprinos gradu, i nagrade u Vojvodini za multikulturalnost.