ZLF Užice: Rasipanje novca građana se nastavlja

Zeleno-levi front Užice poziva tužilaštvo i organe gonjenja da konačno počnu da rade svoj posao i da se ozbiljno pozabave istragom sumnjivih poslova koji se odvijaju u okviru investicija gradske uprave. Ovaj put ukazujemo na ono što je gradonačelnica sama javno saopštila – za izgradnju suvenirnice i info-centra u blizini tvrđave Stari grad opredeljen je 21 milion dinara. Drugim rečima, građani će objekat površine 54 kvadrata platiti preko 3000 eura po kvadratu bez ikakvog smislenog obrazloženja.

Oštro osuđujemo bahatost i neodgovornost gradske vlasti u raspolaganju novcem građana i građanki Užica, i ističemo da bi se u gradu sa brojim komunalnim i infrastrukturnim problemima, koji su naročito izraženi na periferiji grada, novcem moralo daleko pametnije i svrsishodnije raspolagati. Podsećamo da Užice ne poseduje javni toalet, da vodovodne cevi pucaju gotovo jednom sedmično, da se u Đetinju izliva kanalizacija, da su kolovozne trake prepune rupa,  a da je grad, u celosti, zapušten i prljav, osim kad kroz njega treba da prodefiluje SNS delegacija. 

Užice ne zaslužuje naprednjačku vlast koja javni novac ulaže jedino u ono što će moći da naplate ili iskoriste u kampanji, dok za stvarne potrebe građana nema sluha. Upravo zbog toga i zbog budućnosti našeg grada moramo se izboriti za drugačije prioritete koji su u skladu sa javnim interesom.

Objavljeno: 28.03.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: