ZLF Užice je glasao protiv predloga za izbor SNS i SPS kandidata u Skupštini grada

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine Grada Užica, odbornička grupa Zeleno-levog fronta glasala je protiv predloga za izbor predsednika, sekretara i zamenika predsednika Skupštine. Naši odbornici su takođe glasali i protiv predloga za izbor gradonačelnice, zamenika gradonačelnice i članova gradskog veća.

Predloženi kandidati i kandidatkinje SNS-a, SPS-a i njihovih satelita odražavaju kontinuitet  korumpirane vlasti koja ne radi u interesu građana Užica, što samo dodatno potvrđuju njihove političke biografije i loši rezultati rada na prethodnim pozicijama u gradskoj vlasti.

Uzimajući u obzir princip tajnosti glasanja, pretpostavljamo da su dva odbornika sa lažne opozicione liste, koju su činile Nova demokratska stranka Srbije i Novo lice Srbije, promenili stranu i glasali za izbor gradonačelnice i gradskog veća. Ovime su odbornici NDSS-a i NLS-a grubo izdali izbornu volju birača koji su za tu listu glasali misleći da je istinski opoziciona.

Što se tiče samih kandidata vlasti, Branislav Mitrović je tokom prethodnog mandata na mestu predsednika Skupštine svojim postupcima onemogućio sprovođenje građanske inicijative za izmene Odluke o proglašenju PIO “Klisura Đetinje” i na taj način uskratio Ustavom garantovana prava građana na učešće u odlučivanju. Pored toga, kao koordinator tima za realizaciju projekta “Užice prestonica kulture” nije sprečio, niti pokušao da spreči, sprovođenje koruptivnih javnih nabavki. Zeleno-levi front je za nabavku usluga scenariste tužilaštvu podneo krivičnu prijavu i čvrste dokaze da je budžetu grada, samo u ovoj nabavci, naneta šteta od preko million dinara.

Za gradonačelnicu je predložena Jelena Raković Radivojević koja je na kraju svog prethodnog mandata doživela da postane prva užička gradonačelnica u istoriji, ili predsednica opštine, koju su građani zbog rezultata njenog rada izviždali prilikom susreta na ulici. U svom ekspozeu, ona je nastavila da obmanjuje građane Užica svojim neispunjenim obećanjima. Građanke i građani Užica nemaju ničemu dobrom da se nadaju jer je, pored nesposobne gradonačenice, imenovano isto ono nesposobno gradsko veće koje je uništavalo grad i u predhodnom mandatu.

Novoizabrani odbornici Zeleno-levog fronta će sada i kroz institucije nastaviti da se bore za odbranu naših prirodnih i kulturnih dobara, unapređenje javnih usluga i za politike koje u prvi plan stavljaju istinske potrebe građana.

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Užice verifikovani su mandati 67 odbornika i odbornica izabranih na junskim lokalnim izborima, između kojih i 4 odbornika sa liste BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE: Bojan Mitrović, Jovanka Lučić, Vladan Sinđić i Nebojša Ristanović. Ovo četvoro odbornika/ca nastaviće svoj rad kroz dve novoformirane odborničke grupe: Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije.

Objavljeno: 02.07.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: