ZLF Seniori: Zahtevamo hitno postupanje i utvrđivanje krivične odgovornosti za smrt 74-godišnjeg penzionera

Izražvamo svoje iskreno i duboko žaljenje zbog tragičnih okolnosti koji su doveli do mučnog i besmislenog gubitka života i
zahtevamo hitno postupanje i utvrđivanje krivične odgovornosti svih aktera u ovoj tragediji, kako direktnih tako i onih koji su svojim okretanjem glave i nečinjenjem podjednako odgovorni.

Ono što je obeležilo ovaj slučaj su pokušaji od strane vlasti da se sve zataška i da se prikrije od javnosti, tako da za sada imamo samo kratko saopštenje na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kome se, sa više od mesec dana zakašnjenja, daje nalog policiji da ispita eventualno postojanje elementa krivičnog dela.

Seniorska organizacija Zeleno-levog fronta zahteva primenu sistemskih rešenja i drugih mera, koji će omogućiti da apsurdne situacije kao što je ova, koja je dovela do užasne tragedije i izgubljenog života našeg sugrađanina, budu ubuduće izbegnute.

Svesni smo situacije da su danas u Srbiji vlast i izvršni organi vlasti marionete u rukama kriminalnih centara moći i da su prava običnog čoveka ugrožena na svim nivoima.

Dok sa jedne strane imamo višegodišnja odugovlačenja suđenja teškim kriminalcima koja zastarevaju, kao i apsurdne oslobađajuće presude, dotle se 74-godišnji penzioner sa minimalnom penzijom, zbog učinjenog prekršaja  i nemogućnosti da plati iznos od 30000 dinara odvodi u zatvor gde postaje žrtva neviđene torture na očigled čuvara I uprave zatvora.

Ono što nam nedostaje i o čemu u ovoj državi niko ne vodi računa i što je između  prouzrokovalo ovaj slučaj je nepostojanje aktivne socijalne države koja bi se starala o svim našim sugrađanima i sugrađankama, što predstavlja jednu od bitnih smernica u aktivnostima Zeleno-levog fronta. U vezi sa tim i Seniorska organizacija ZLF radi na implementaciji programa sitemske zaštite i pružanja podrške svim seniorkama i seniorima na teritoriji cele Srbije.

Senorska organizacija ZLF

Objavljeno: 22.03.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: