ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.

“Dok grad troši milijarde da privatna firma prati sprovođenje štetnog ugovora za Vinču, a požari na deponijama izbijaju svakog meseca. To je prava slika kako SNS štiti svoje interese, dok se građani guše od smeća. Svaka divlja deponija je potencijalna ekološka katastrofa, jer SNS ne zanima što je posle svakog požara vazduh ekstremno zagađen i što na ovakvim temperaturama požari na deponijama prete da budu naša svakodnevnica. Partijski džep je SNS-u uvek bio bitniji od bezbednog i normalnog života građana”, izjavila je Natalija Stojmenović, šefica odborničke grupe Zeleno-levi front/Pokret slobodnih građana.

Podsećamo da se nedavno zapalila divlja depnija u Užicu, gde je vlast ignorisala i ćutala na probleme koje je ovaj požar izazvao. Saniranje divljih deponija i izgradnja efikasnog i ekološkog sistema upravljanja otpadom je jedino što može da spreči nove požare i opasnost koja ugrožava život građana.

Objavljeno: 10.07.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: