Zeleno-levi front otvorio kancelariju lokalnog odbora u Somboru

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front koja će delovati na nacionalnom nivou, u Somboru je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora.

“Važno je za Sombor da vidi novo, mlado lice politike. Želimo da naš grad ponovo bude bezbedno mesto, da lišimo građane straha, smanjimo nejednakosti i da se od rada pristojno živi. Borićemo se za to da osuđeni ratni zločinci i navijači ne budu privilegovani u ovom gradu, da javna preduzeća ne služe za uvećavanje ličnog kapitala pojedinaca, već da služe građanima, da svemu oronulom u ovom gradu vratimo funkcionalnost i lepotu. Dobrodošli u prostor Zeleno-levog fronta da razmenjujemo ideje, iskustva i borimo se zajedno za promenu”, izjavila je Marija Ćelić, aktivistkinja i članica inicijativnog lokalnog odbora u Somboru.

“Siguran sam da imamo velike šanse da u mnogim gradovima na narednim lokalnim izborima smenimo ovu vlast. Naša borba polazi od lokala, od običnih problema ljudi, mi smo uvek bili oni koje najviše zanima da li ima kanalizacije, kako ćemo da se prevezemo od kuće do posla, dakle obični problemi običnih ljudi”, kazao je predstavnik Pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Lazović je podsetio da je Pokret Ne davimo Beograd druga po veličini odbornička grupa u Skupštini Grada Beograda, sa oko 100.000 osvojenih glasova, a cilj je da se uspeh u Beogradu prenese i na druge sredine.

“Drago mi je da sa širenje Zeleno-levog fronta nastavljamo formiranjem lokalnog odbora i u Somboru. Neophodno je da kroz novu republičku partiju, našu borbu za javni interes i javna dobra, pružimo odgovor na kontinuirane i višegodišnje probleme sa kojima se suočavaju građani i građanke Sombora, poput katastrofalnog stanja u zdravstvenom sistemu, loše infrastrukture i bezbednosnih problema. Uz ove probleme, očit je i pritisak autoritarnog režima sa kojim se suočavaju opoziciono nastrojeni građani i nezavisni mediji u Somboru i zato je potrebno da zajedno nastavimo ovu borbu kojom ćemo napraviti politički preokret u našoj zemlji.” – izjavio je Stefan Tasić, koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Objavljeno: 17.03.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: