Vučićev režim je još jednom pokazao svoje pravo – nasilničko lice

Vučićev režim je još jednom pokazao svoje pravo – nasilničko lice. Nisu dozvolili gradskim odbornicima i poslanicima da uđu u Skupštinu grada, poslali su svoje huligane da prave incidente, da bi na kraju Vučić na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslao specijalne jedinice koje su primenile brutalnu silu. O tome svedoče mnogobrojni snimci, kao i činjenica da su jednog od demonstranata krvnički pretukli i polomili mu nogu, šutirajući ga dok je ležao na zemlji. Napadnut je od strane policije i Radomir Lazović.
Osuđujemo nasilje koje je režim primenio da bi rasturio demonstracije građana koji samo traze poništavanje izbora, kao i pokušaj predstavljanja mirnih protesta nasilničkim. Posebno osuđujemo hapšenje velikog broja protestanata koji nisu dali nikakvog povoda za to. Najoštrije osuđujemi laži koje je u više javnih obraćanja večeras izgovorio Vučić.
Građanima obećavamo da nećemo odustati od borbe za poništavanje izbora i normalnu i pristojnu Srbiju koju svi želimo. Nikada nećemo prihvatiti krađu koja je organizovano sprovedena na izborima.

Objavljeno: 25.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: