Vlada RS ponovo u službi nasilja i nasilnika

U skandaloznom saopštenju u vezi sa imenovanjem privremenih organa u opštinama i gradovima u kojima su raspisani izbori, Vlada RS je još jednom stala u odbranu nasilja.

Izjednačavanje imenovanja Milutina Jeličića Jutke, osobe osuđene na kaznu zatvora za nedozvoljene polne radnje, odnosno seksualno uznemiravanje, sa imenovanjem Dobrice Veselinovića, istaknutog borca protiv nasilja, brine svakog ko želi da živi u društvu bez nasilja. Osim toga, Vlada je opet napala medije koji prenose ovu vest.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd se pita da li bilo koja žena i bilo koji građanin ili građanka može da se oseća bezbedno posle ovog saopštenja u kome vladajuća većina šalje poruku da želi da vlada širenjem straha i uz pomoć nasilnika. Dobrica Veselinović i Jutka predstavljaju ne samo dve dijametralno suprotne politike, nego i dve različite slike budućnosti Srbije – jedne koja misli da se strahom i nasiljem može dobiti sve I druge koja je oslobođena straha i nasilja.

“Jedino što povezuje Milutina Jeličića Jutku, i mene, jeste činjenica da smo na suprotnim stranama prisustvovali suđenjima Mariji Lukić. Zeleno-levi front i ja ćemo kao i do sad, ostati posvećeni poštovanju ljudskih prava, ravnopravnosti polova i braniti dostojanstvo, pravdu i jednakost”, rekao je Dobrica Veselinović.

“SNS je još jednom pokazao da ne bira sredstva da se održi na vlasti, pa to pokušava izdavanjem ovako gnusnih saopštenja. Građani su na ulicama jasno rekli da ne žele da žive u društvu punom nasilja, verujemo da će to reći i na decembarskim izborima”, dodao je Veselinović.

Zeleno-levi front osuđuje potez Vlade koja je uspela da dotakne dno i uvredi inteligenciju javnosti na tri načina: da opravda imenovanje u privremeni organ Brusa osobe osuđene na kaznu zatvora za nedozvoljene polne radnje, odnosno seksualno uznemiravanje, sa imenovanjem borca protiv nasilja, da pokuša da obmane javnost da za to nije odgovorna i da napadne medije koji joj nisu po volji.

Objavljeno: 02.11.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: