Vesić po sedmi put izbegao ročište po tužbi za klevetu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, danas se po sedmi put nije pojavio na sudskom ročištu u Prvom osnovnom sudu, po tužbi za klevetu, koju su protiv njega krajem 2019. godine podneli lideri inicijative Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front Dobrica Veselinović i Radomir Lazović i direktorka nevladine organizacije Institut za urbane politike, Iva Čukić.

Oni su tužbu podneli zbog toga što je Goran Vesić, tada u svojstvu gradskog menadžera, na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama, mesecima iznosio laži, klevete i uvrede na njihov račun, optužio ih za finansijske pronevere, govorio da su mentalno oboleli, i da „sve što rade rade na štetu grada“, a sve to su kao činjenice prenosili režimski tabloidi – Srpski telegraf, Alo, Informer, Kurir i drugi.

Zbog konstantnog izbegavanja sudskih poziva od strane Gorana Vesića, sudski proces još uvek nije počeo. Sledeće ročište zakazano je za 21. maj sledeće godine, a sudija je rekla da će to biti poslednje, i da Vesić više neće biti pozivan u svojstvu svedoka.

Prema rečima Dobrice Veselinovića, Vesićevo opravdanje za današnji izostanak je da je u to vreme sednica Vlade, u kojoj je ministar, a prethodno se opravdavao da je bio na otvaranjima raznih skupova, autobuske stanice, pa bolestan, ili na putu u inostranstvu. “Nama je važno da ni jedan slučaj kada se tolike neistine, laži i klevete iznose ne prođe bez toga da pokrenemo pravne postupke. Način na koji SNS misli da politika treba da se vodi, uz ceo spektar nasilja koji to pokreće, ne može više da prođe”, rekao je Veselinović.

Objavljeno: 15.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: