Veselinović za N1: Jedna opoziciona lista je rešenje u Beogradu, blizu smo dogovora

Šef odborničke grupe koalicije Moramo, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović izjavio je da je proevropska opozicija blizu dogovora o izlasku na izbore u Beogradu u jednoj zajedničkoj koloni. “Jedna lista je rešenje i izvesnost”, istakao je Veselinović.

Podsetimo, izbori bi trebalo da budu održani 17. decembra, a tada će biti održani i beogradski izbori koji možda deluju najneizvesnije, s obzirom na prošlogodišnje rezultate.

„Ja dolazim sa sastanka proevropske opozicije i razgovara se o tome da izađemo na izbore u okviru jedne liste, za koju bihj rekao da svi smatramo da je najbolje rešenje. U proteklih nekoliko dana imali smo prikliku da vidimo nekoliko istraživanja koja pokazuju razuman sinergijski efekat i veliku mogućnost da se Beograd oslobodi uiz ovog stanja u kome je. Razgovori nisu jednostavni ni laki, ali vlada dobra atmosfera i zadovoljan sam“, rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, opoziciju očekuje „neizvesna izborna utakmica“ pogotovo u Beogradu.

„Učinićemo sve da dođe do dogovora opozicije“, kazao je gost N1.

Predviđa da će odluka opozicije biti doneta do kraja nedelje, ali napominje da „ne želi da robuje striktnim rokovima, ako se ide ka dogovoru“.

„Svi govore da izlazimo u jednoj koloni. Ja bih rekao da je sada u pitanju tehnički dogovor. Međutim, znate kako funkcionišu političke partije, glupo bi bilo reći da nema nekog međusobnog takmičenja. U smislu ko će biti nosilac liste, ko će imati koliko mandata, ali to je sekundarno. Ono što je primarno je da postoji dobra volja i ja bih od toga počeo da gradim ono što nam predstoji, a to je uverenje da u ovoj državi situacija nije dobra i da je vreme da se vlast promeni na izborima“, kazao je Veselinović.

Odbacio je mogućnost izlaska na izbore u istoj koloni sa opozicionim partijama koje nisu proevropske.

„To u ovom trenutku nije moguće, racionalno ni produktivno. Teško svi mogu da zamisle da smo na istoj listi sa Zavetnicima. To nije kompatibilno“, zaključio je Veselinović.

Objavljeno: 19.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: