Veselinović: Učinićemo ono što generacija političara pre nas nije uspela!

Dobrica Veselinović, nosilac liste Srbija protiv nasilja u Beogradu, osvrnuo se na izjavu Ivice Dačića da je “5.oktobar najveće zlo u istoriji Srbije”, istakao značaj 5. oktobra i pozvao sve one koji su tog dana dali nadu mlađim generacijama da ćemo živeti u boljoj zemlji, da ponovo pronađu nadu u sebi i da učinine sve što je moguće da dođe do promena u našoj zemlji.

“Imam 42 godine i ceo svoj život sam proveo ovom gradu. Prvi put sam glasao pred petooktobarske promene. Dvadeset i tri godine kasnije, oni koji su tog dana smenjeni, nam govore o 5. oktobru kao najstrašnijem zločinu u modernoj srpskoj istoriji. Isti ljudi, koji su zarad opstanka na vlasti spremni na sve, već više od trideset godina vladaju ovim društvom. Nakon krvavih 90-ih, ratova sa celim komšilukom, uvukli su nas i u rat sa celim svetom. Sada, deceniju nakon promena od petog oktobra, relativizuju istorijske činjenice. Rugaju se stradanjima i izgubljenoj mladosti jedne generacije. Ponovo pokušavaju da nas uvuku u spiralu nasilja. A nasilje je svuda oko nas – u školama, u institucijama, na ulicama. Nedavno smo svedočili da je policija na ulicama prebijala građane. Mladi masovno odlaze iz zemlje. Inflacija prazni naše potrošačke korpe. Više od 2 miliona ljudi je na ivici siromaštva. Stalno se zvecka oružjem i preti novim ratovima. Ne možemo da povučemo jasno granicu između državnih funkcionera i kriminalaca”, kaže Dobrica Veselinović.

Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja pozivaju sve građanke i građane da izađu na izbore 17. decembra i učine sve ono što generacija političara pre nas nije mogla. Promena počinje izlaskom na izbore i glasom za listu Srbija protiv nasilja!

Objavljeno: 05.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: