Veselinović: Sprovešćemo plan za funkcionalan saobraćaj u Beogradu

Nosilac liste Srbija protiv nasilja na beogradskim izborima, Dobrica Veselinović, najavio je da će rešavanje problema saobraćaja u Beogradu biti jedan od prioriteta koalicije Srbija protiv nasilja, kada dođe do smene gradske vlasti i izneo plan kako će do toga doći.

„48% građana i građanki Beograda svakodnevno koristi javni prevoz, koji se godinama unazad raspada. Plan Zeleno-levog fronta Od kuće do posla za 30 minuta, obuhvata uvođenje 3 brze autobuske linije, 3 brze tramvajske linije i optimizaciju mreže, kako vremena polazaka, tako i optimizaciju mreže žutih traka, kako bi omogućili da javni prevoz nesmetano teče kroz njega. Građanke i građani Beograda zaslužuju da žive u dobrom i funkcionalnom gradu, a mi imamo plan kako da Beograd to i postane“, izjavio je Veselinović.

Jedan od prioriteta koalicije Srbija protiv nasilja, kada je reč o saobraćaju u glavnom gradu. jeste ulaganje u proširivanje veze tramvajskih linija, kao i u šinske sisteme kakav je BG Voz. Još jedna najavljena promena jeste pomaganje ljudima da na stanicama BG Voza imaju mesta da parkiraju i da mogu sa autobusima i ostalim vidovima javnog prevoza lakše stignu do tog dobrog vida javnog prevoza u Beogradu.

Takođe, u planu je proširivanje mreže BG Voza do Pančeva i Pazove, i ubrzavanje njegovog toka do Mladenovca i Lazarevca. Kada je reč o ostalim problemima u saobraćaju, koalicija Srbija protiv nasilja smatra da je koncept širenja traka za privatna vozila nešto što ne može da ubrza i reši problem saobraćajnih gužvi, već da ono što treba Beogradu jeste siguran i brz javni prevoz.

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta, pozvao je sugrađanke i sugrađane da na beogradskim izborima zaokruže listu 3 i glasaju za koaliciju Srbija protiv nasilja.

Objavljeno: 24.11.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: