Veselinović: Sprovešćemo plan koji omogućava državni vrtić za svako dete

Povodom izjave gradonačelnika u ostavci, Aleksandra Šapića, da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove, Zeleno-levi front podseća da je politika državnog vrtića za svako dete jedini standard kome Beograd treba da teži.

Ideja Šapića je da sada roditelji ne dobijaju novac, već da potpisuju ugovore sa vrtićem, dok će Grad vrtićima isplaćivati direktno novac, a vrtići gradu svakog meseca podnositi izveštaje. Ovim se ponovo izjednačavaju privatni i državni vrtići. Šapić je istakao da ovim potezom predviđa podsticanje konkurencije, čime će se u narednih godinu, do godinu i po dana, značajno povećati broj privatnih vrtića.

„Vlast SNS/SPS ne gradi nove vrtiće, već uporno pomaže razvoj privatnog sektora. Takođe, postali su toliko bahati da dozvoljavaju urušavanje postojećih javnih vrtića, kako bi pravili posao privatnim vrtićima na štetu gradskog budžeta. Politika Zeleno-levog fronta je državni vrtić za svako dete, a što znači ulaganje u nove kapacitete, i osnaživanje postojeće mreže državnih vrtića, sa ciljem da svako dete u Beogradu ima mesto u kvalitetnom državnom vrtiću” izjavio je šef odborničke grupe Ne davimo Beograd, Moramo, Dobrica Veselinović. “Prvi korak kada uspostavimo novu gradsku vlast biće sprovođenje plana koji će omogućiti državni vrtić za svako dete”, dodao je Veselinović.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd već godinama skreće pažnju na katastrofalnu politiku grada Beograda kada je u pitanju briga o deci. Vizija kako da živimo u boljem gradu za sve, je nešto što Zeleno-levi front predstavlja, a državni vrtić za svako dete je deo plana za bolji, zdraviji i solidarniji Beograd.

Objavljeno: 18.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: