Veselinović: SNS i SPS nemaju većinu, ovo je velika pobeda opozicije

Dobrica Veselinović je istakao da je svima jasno da su izbori pokradeni, „svima je jasno da SNS i SPS nemaju većinu“.

Kazao je da iako je bilo puno priče da će neki odbornici preleteti u SNS, to se nije desilo.

„Ono što smo kao opozicija solidarno pokazali je da Beograd ne želi ovakvu vlast, ne želi SNS i SPS“, poručio je Veselinović i pozvao građane da im se pridruže 1. marta, kako bi sprečili prekrajanje izborne volje.

„Ostajemo ujedinjeni u zahtevu za ponavljanje izbora, ali i za poboljšanje izbornih uslova. Ovo jeste pobeda, ne samo opozicije već i svih građana koji su dali podršku našoj listi“, istakao je.

Javni poziv listi oko Nestorovića da ne da većinu SNS

Veselinović je kazao da je koalicija Srbija protiv nasilja uputila javni poziv listi okupljenoj oko Branimira Nestorovića da ispoštuju volju građana i da njihovi odbornici ne daju većinu SNS, „što se danas nije desilo, a nadamo se da neće ni 1. marta“.

„Očigledno je SNS shvatio da nema većinu u Beogradu, pokušavaju da prolongiraju ono što je svima jasno – da su izbori pokradeni i da se moraju ponoviti“, rekao je Veselinović i ocenio da nepojavljivanje odbornika SNS u skupštini pokazuju njihovu neodgovornost i nepoštovanje osnovnih demokratskih pravila.

„Ako ste pobedili na izborima, kao što kažete, formirajte većinu…“, poručio je Veselinović.

Komentarišući to što je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić držao konferenciju za novinare ispred Skupštine, ne pojavivši se u sali, Veselinović ocenjuje da „Šapić stalno pribegava nedostojanstvenim potezima, ne poštuje institucije koje on treba da predstavlja“.

„Pobegao je od predstavnika građana i opozicije, ne želeći da pokaže svoju slabost da ne može da formira vlast, iako je prethodnih nedelja govorio drugačije“, kazao je Veselinović.

Objavljeno: 19.02.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: