Veselinović: Šapićeve populističke mere poskupele vrtiće, rešenje je državni vrtić za svako dete

Nedavna odluka gradonačelnika Šapića o povećanju subvencija za državne i privatne vrtiće predstavlja zamagljivanje stvarnog problema, a to je da u gradu Beogradu ne postoji mesto u državnom vrtiću za svako dete. Za prethodnih 10 godina vlasti SNS i SPS-a, broj državnih vrtića se smanjuje, dok se broj privatnih povećao čak 3 puta.

Na upozoravanje Zeleno-levog fronta/Ne davimo Beograd da nam najmanje 6000 dece svake godine ostaje bez sigurnog mesta u vrtiću i plana “Državni vrtić za svako dete”, gradonačelnik je opet odgovorio populističkim merama koje pokazuju da vlast SNS-a i SPS-a nema ideju kako da svako dete ima sigurno mesto u vrtiću.

Povećanje subvencija za državne i privatne vrtiće, dovelo je do poskupljenja privatnih vrtića, tako da i uz subvencije grada, roditelji će morati da značajan deo budžeta izdvajaju da bi im deca išla u vrtić.

“Svaka populistička mera Šapića koju on predstavlja kao simbol brige o građanima, zapravo je zamagljivanje nesposobnosti da se reši bilo kakav problem. Za izgradnju deset vrtića vam je potrebno oko 20 miliona evra. Tu količinu novca je gradonačelnik bacio na bespotrebne vaučere i tendere za njemu bliske ljude”, izjavio je šef odborničke grupe Dobrica Veselinović. “Državni vrtić za svako dete je standard kome treba da težimo, a mi imamo plan kako da to sprovedemo i to će biti naši prvi koraci kada dođemo na vlast u Beogradu”, dodao je Veselinović.

Nerešavanje problema građana, nameštanje tendera i nesposobnost ove gradske vlasti da rešava krize koje nam se dešavaju, je osnovni razlog zašto su nam potrebni izbori. Vizija kako da živimo u boljem gradu za sve, je nešto što Zeleno-levi front predstavlja, a državni vrtić za svako dete je deo plana za bolji, zdraviji i solidarniji Beograd. Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd

Objavljeno: 20.09.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: