Veselinović: Šapić nervozan, preti građanima sukobima na ulicama

Najoštrije osuđujemo pretnje građanima, nasiljem i sukobima na ulicama, koje priziva Aleksandar Šapić ukoliko SNS izgubi vlast. Ni pritisci na birače, kupovina glasova, zloupotreba medija, dovoženje birača, menjanje biračkog spiska, pa na kraju i kupovina odbornika nisu bili dovoljni SNS-u da formira većinu, a sada Šapić preti nasiljem.

Neodgovornost, prezir prema institucijama, nepoštovanje i ruganje građanima su uvek bili manir Aleksandra Šapića. U najnovijoj izjavi Šapić odlazi korak dalje i umesto priznavanja realnosti o krađi izbora, o kojoj govore građani, opozicija, stručne organizacije i Evropski parlament, on pokušava da po svaku cenu ostane na vlasti, javno preteći sukobima na ulicama kada SNS bude izgubio vlast.

“Nijedan odgovoran političar, a pritom i bivši gradonačelnik, se u ovoj zemlji ne bi igrao sa ovakvim izjavama. Šapić ne sme da se pojavi u Skupštini, jer zna koliko je pokrao Beograđane da bi obezbedio još jedan mandat. SNS se najviše plaši da njihova krađa izbora neće proći, i zbog toga se ponovo igraju rata. To su već viđene metode stranke koja je ratom izbegavala odgovornost i uništavala živote građana. Otimanje i krađu naše budućnosti nećemo dozvoliti”, kaže Dobrica Veselinović, član Privremenog organa grada Beograda.

Objavljeno: 23.02.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: