Veselinović: Promenom gradske vlasti, izborićemo se za čistiji vazduh u Beogradu!

Dobrica Veselinović, nosilac liste “Srbija protv nasilja” u Beogradu, izneo je plan za toplije domove, niže račune za struju i čistiji vazduh u Beogradu, koji je trenutno među najzagađenijim gradovima u svetu.

U Beogradu oko 300.000 domaćinstava u Beogradu koristi šporete i peći na čvrsto gorivo, a tokom hladnih dana se vazduh u glavnom gradu vidi i oseća. Procena je da jedna trećina zagađenja dolazi iz individualnog ložišta, koje dominantno koriste ugalj i drva. Takođe, energetska efikasnost naših domova je na vrlo niskom nivou.

“Nije problem samo zagađenje vazduha, već dobar deo domaćinstava greje samo jednu prostoriju. Na taj način se kvalitet života tokom zimskog perioda značajno narušava. Zato smo tokom zime prinuđeni da dodatno dogrevamo naše stanove i kuće, računi zato rastu, a vazduh se dodatno zagađuje”, kaže Luka Petrović, kandidat za gradskog odbornika na listi “Srbija protiv nasilja”.

“Grad mora da omogući subvencije da ljudi zamene svoja individualna ložišta ili se priključe na sistem centralnog grejanja. Ova korumpirana gradska vlast je izdvojila je čak 20 miliona za vaučere za sportsku opremu, a za taj iznos smo mogli da zamenimo 10% individualnih ložišta i tako drastično smanjimo zagađenje vazduha u gradu”, kaže Dobrica Veselinović. “Podrška investicijama u energetsku efikasnost za naše građane predstavlja direktnu korist”, dodao je Veselinović,

Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja pozivaju građanke i građane da 17. decembra izađu na izbore i glasaju za listu Srbija protiv nasilja, kako bismo disali čist vazduh.

Promena je moguća!

Objavljeno: 27.11.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: