Veselinović: Opozicija ima šanse da vrati Beograd, biće kontrolora na svim biračkim mestima

Odbornik Zeleno – levog fronta u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović izjavio je danas da očekuje pobedu koalicije “Beograd protiv nasilja” na izborima najavljenim za 17. decembar, kao i da je već počela “tranzicija vlasti” podnošenjem ostavke gradonačelnika Aleksandra Šapića i formiranjem privremenog organa.

Veselinović je za televiziju N1 rekao da je napravljena velika koalicija “koja ima šanse da vrati Beograd”, kao i da se ovog puta opozicija mnogo bolje priprema za sprečavanje krađe glasova, iako je i na prethodnim izborima na svim biračkim mestima bilo kontrolora.

Prema njegovim rečima, uz 1.300 kontrolora “koji su sa prošlih izbora prošli obuke”, biće organizovane obuke i za nove ljude koji hoće da kontolišu izbore.

Ocenio je da je uspeh opozicije i protesta protiv nasilja to što su “naterali vlast da raspiše izbore”.

Veselinović je kazao da je opozicija, koja se nalazi u koaliciji “Beograd protiv nasilja”, i ranije sarađivala u Skupštini grada.

Na pitanje da li je razočaran što nije kandidat koalicije za gradonačelnika Beograda, Veselinović je odgovorio da “apsolutno nije razočaran”.

“Mi smo ovde da napravimo promene u Beogradu, ovo je najbolja kombinacija za ovaj trenutak”, rekao je Veselinović.

Istakao je da je kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović, profesor na Fakultetu organizacionih nauka, “najbolji da napravi tu tranziciju, koja mora da dođe”.

Povodom planova za upravljanje gradom, ukoliko koalicija “Beograd protiv nasilja” dobije poverenje birača, Veselinović je rekao da, što se tiče Zeleno – levog fronta biće “nulta tolerancija za nepotizam i nameštanje tendera”.

Ocenio je i da priče vlasti o najvećem mogućem gradskom budžetu “nisu tačne”.

“Budžet može biti mnogo veći, i biće”, zaključio je Veselinović.

Objavljeno: 30.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: