Veselinović: Endemska korupcija obavila Beograd

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije “Biramo Beograd” Dobrica Veselinović ističe da sve što nedostaje Beograđanima i ne funkcioniše u glavnom gradu, posledica je tenderske korupcije koja ga je obavila.

,,Nema dovoljno vrtića, jer se novac presipa u privatne džepove. Problem javnog prevoza nije rešen, jer se tenderi nameštaju privatnim prevoznicima koji na taj način mnogo zarađuju. Problem zagađenja se ne rešava zbog pravljenja besmislenih projekata, ulice se rekonstruišu po sto puta. Imamo bezbroj primera”, rekao je on.

On naglašava da je otvaranje i revizija svih štetnih ugovora jedna od prvih stvari u programu koalicije ,,Biramo Beograd” i pokretanje tužbi i procesa pred domaćim i stranim sudovima, kako bi odgovorni za situaciju u gradu konačno bili procesuirani.

,,Borimo se svakog dana i naša borba neće prestati 2. juna. Pozivam Beograđane da li žele ovakvu situaciju u gradu i u narednom periodu, da li žele da im predsednici opština i odbornici budu ljudi koji se sakrivaju iza plakata Aleksandra Vučića ili žele da izaberu ljude koji se bore za javni interes i koji će služiti, upravljati i govoriti u njihovo ime”, zaključio je on.

Korupcija nagriza Beograd i beogradski budžet od 2014. godine od kada je Srpska napredna stranka preuzela vođenje grada, pod plaštom lažnog patriotizma i lažnih obećanja, rekao je danas na konferenciji za medije koalicije ,,Biramo Beograd” potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i kandidat za zamenika gradonačelnika koalicije „Biramo Beograd“ Miloš Pavlović.

,,Obećavali su spuštanje Beograda na reke, ukidanje Bus plusa, hleb za tri dinara, 380 evra po metru kvadratnom za kupovinu stana. Posle 10 godina vidimo da ništa nije ispunjeno, a dobili smo samo kriminal i korupciju. Sve je počelo sa famoznim projektom Beograd na vodi, kada je državno i gradsko zemljište u vrednosti od preko milijardu evra poklonjeno privatnom investitoru, pod izgovorom javnog interesa”, dodao je on.

On ističe da je svima jasno da javni interes ne postoji, kada su u pitanju privatne investicije i stanogradnja i dodaje da je zemljište, koje toliko vredi, prema zvaničnim podacima iz završnog računa firme Beograd na vodi, donelo je Beogradu i Srbiji samo tri miliona evra.

Objavljeno: 21.05.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: