Stojmenović: Novi budžet grada neće doprineti boljem životu Beograđana

Odbornica Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Natalija Stojmenović ocenila je danas da novi budžet grada ne pokazuje idejni razvoj, već predstavlja običan papir koji neće doprineti boljem životu Beograđana.

Ona je u holu gradske skupštine pred početak sednice na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o budžetu grada za 2024. godinu, izjavila da „neke obične stvari Beograđani u 21. veku i dalje nece dobijati“.

„Nas interesuju politike koje će pokazati brigu o ljudima. Vi imate nula ulaganja u izgradnju vrtića, a mi imamo ogroman broj dece koji nemaju sigurno mesto u državnom vrtiću“, rekla je Stojmenović.

Prema njenim rečima, predlog budžeta je aljkav i prepisan, a sa tom sednicom se požurilo.

Pored budžeta grada Beograda, danas se u 17 gradskih opština usvajaju opštinski budžeti.

„Danas će lažni odbornici i odbornice u skupštinama opština iz prethodnog saziva usvajati budžete po kojima će se u opštini živeti i raditi nekoliko narednih godina. Konstantno se prepisuju neki projekti koji ;ne donose nikakvu dobrobit građanima“, rekla je Stojmenović.

Odbornik iz redova Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić kazao je da su ove godine do 15. maja prihodi grada Beograda bili 59 milijardi dinara sa pozajmicama od 3 milijarde.

„Građani treba da znaju da ako se nastavi ovim tempom, do kraja godine manjak u budžetu biće devet milijardi. Građani treba da znaju da će platiti 26,6 odsto više novca u budžet grada Beograda u odnosu na prošlu godinu i 78 odsto u odnosu 2021“, naveo je on.

Objavljeno: 01.07.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: