Stojmenović: Jako smo blizu ponavljanja izbora, velika pobeda opozicije u Skupštini Beograda

Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta ocenila je u emisiji N1 Studio Live da su današnja dešavanja u Skupštini Beograda pokazala da smo “jako blizu ponavljanju izbora” u glavnom gradu. “Što se tiče ponavljanja izbora, to sve zavisi od same kalkulacije Vučića i da li njemu odgovara da budu sa lokalnim izborima. Na izborima u Beogradu se jasno pokazalo da bi naša koalicija imala većinu i u mnogim gradskim opštinama”, istakla je Stojmenović.

Ona je poručila da se koalicija „Srbija protiv nasilja“ ne plaši izbora i ilustrovala primerom da se izašlo na poslednje izbore uprkos nepravilnostima koji su obeležile kompletan izborni proces.

„Nijednog odbornika SNS-a ili SPS-a niste videli u toj sali. To jasno pokazuje da se plaše onog što su uradili. Pokrali su izbore i ne mogu da u ovim okolnostima funkcionišu. Ovo je jedna velika pobeda koja se desila, a mi smo pokazali da Beograđani ne žele ovu vlast. Ova krađa ne sme da prođe“, rekla je Stojmenović komentarišući današnju sednicu.

Prema njenim rečima, namera opozicije je bila da spreči održavanje konstitutivne sednice, odnosno formiranje gradske vlasti koja je „izbornom krađom“ došla do svojih mandata.

„Mi ćemo uvek biti u Skupštini, mi svoje mandate nismo ukrali, nismo plaćali glasove, a građani su od nas tražili da branimo njihovu izbornu volju. I to je ono što će biti suština našeg delovanja i u narednom periodu. Jako mi je zanimljivo da odbornici SNS-a, kao ni Aleksandar Šapić, nisu smeli da se pojave i da objasne zašto nisu imali većinu“, rekla je sagovornica N1.

Pozvala je da se poslanici koalicije „Mi-Glas iz naroda“ da se obrate građanima koji su glasali za njih i da im kažu šta će uraditi u gradskom parlamentu.

Na pitanje kako misli da će se sprečiti transfer birača na lokalnim uzborima u gradskim opštinama u Beogradu, odgovara: „Različite međunarodne organizacije su preporučile korake kako bi to sprečili. Radićemo na tome. Treba da sednemo i razmislimo na koji način treba da branimo izbornu volju građana. Borimo se sa državnim aparatom koji je iskoristio sve svoje poluge kako bi pojedincima zadržao fotelje“, zaključila je Stojmenović.

Objavljeno: 19.02.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: