Šta roditeljima znači besplatan vrtić ako im se deca razbole?

Vrtić „Zeka“ u Velikom Mokrom Lugu već duže od godinu dana radi sa nesaniranim problemom curenja vode. Roditelji su dobili obećanja da će radovi krenuti 15. septembra, ali se to do danas nije desilo.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd podržava zahtev roditelja, jer zdravlje dece mora biti apsolutni prioritet svake gradske vlasti. 

Skandalozna je činjenica da je potrošeno preko 20 miliona dinara na rekonstrukciju ovog vrtića 2020. godine, a da  je vrtić neuslovan za boravak dece. Razmere problema su tolike da vrtić ove godine nije upisivao novu jaslenu grupu, jer je jedna od pet prostorija neadekvatna za boravak dece. Pošto je sekretarka za obrazovanje i socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić obišla vrtić i videla u kakvom je stanju, pitamo se koji je je dodatni razlog potreban, pored vlage i buđi u prostoru gde borave deca, da bi ona reagovala?

„Podaci pokazuju da vlast SNS/SPS ne gradi nove vrtiće, već subvencijama pomaže razvoj privatnog sektora. Novost je ipak da su postali toliko bahati da dozvoljavaju urušavanje postojećih javnih vrtića, kako bi pravili posao privatnim vrtićima na štetu gradskog budžeta. Politika Zeleno-levog fronta je državni vrtić za svako dete, a to podrazumeva ulaganje u nove kapacitete, i osnaživanje postojeće mreže državnih vrtića, sa ciljem da svako dete u Beogradu ima mesto u kvalitetnom državnom vrtiću“ izjavila je Natalija Stojmenović, gradska odbornica.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd već godinama skreće pažnju na katastrofalnu politiku grada Beograda kada je u pitanju briga o deci. U privatne vrtiće u Beogradu, kroz subvencije, uloženo je 40 miliona evra, dok izgradnja jednog košta 1,5 miliona evra, što govori da je za taj novac Grad mogao da izgradi 30 novih vrtića. Prvi koraci na vlasti Zeleno-levog fronta biće izgradnja novih državnih vrtića.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: