Raste podrška Zeleno-levom frontu: U Beogradu najveća podrška 13%, u Srbiji 4,3%

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, izjavio je da je ta stranka spremna za beogradske izbore, a jedini koji ih se plaše, prema njegovim rečima, su Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić.

Lazović je rekao da prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja rejting Zeleno-levog fronta u Srbiji iznosi 4,3 odsto, a u Beogradu ima preko 13 odsto podrške. “Raduje nas ovaj rast, ali nas još više raduje što će to biti naš doprinos rušenju kriminalne vlasti u saradnji sa svim drugim organizacijama opozicije”, zaključio je Lazović.

Lazović je kazao da je pobeda opozicije na beogradskim izborima „veoma blizu“ i podsetio da je na prethodnim gradskim izborima opozicija imala 70.000 glasova više od vladajućih stranaka.

Naglasio je da je nezadovoljstvo Beograđana vlašću Srpske napredne stranke (SNS) iz dana u dan sve veće.

“Naša odbornička grupa je zajedno s partnerima u Skupštini grada već tražila smenu Šapića, ali to nije prihvaćeno. Ako Vučić nudi izbore, zašto su se tada on i Šapić sakrili u mišju rupu. Imam poruku za Šapića: ‘Hajde junačino izađi na crtu Dobrici Veselinoviću u Beogradu da vidimo koliko si jak’. Dosta je više prenemaganja i glumatanja. Mi se zalažemo za razdvajanje izbora, pa da vidimo taj tako ‘moćni’ SNS kako stoji u Beogradu”, rekao je Lazović.

Kazao je da je saradnja opozicije u ovom trenutku na visokom nivou i zato je pobeda u Beogradu veoma blizu.

“Početkom septembra ćemo predstaviti plan za još bolju saradnju opozicije na svim nivoima, koji smo nazvali ‘Put do pobede’. Ovaj plan i dokument koji smo razradili je način da se prevaziđu političke razlike među organizacijama opozicije koje ne treba kriti i ignorisati, već ih uvažiti i uprkos njima napraviti dogovor za rušenje vlasti”, naveo je on.

Objavljeno: 10.08.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: