Radomir Lazović: Treba otvoreno reći, oni su uveli novu dimenziju krađe koju nismo uspeli da zaustavimo

„Dimenzije izborne prevare rastu iz sata u sat, iz dana u dan. Dogovorili smo se da tražimo poništavanje izbora na svim nivoima ali podaci, ali ono što imamo za Beograd je strašno, to su ogromne razmere koje nismo mogli da sagledamo“, tvrdi Lazović, prvi na listi Srbija protiv nasilja.

Podseća da je CRTA objavila da je u Beogradu pokradeno 9 odsto i dodaje da je ozbiljnost situacije sa biračkim spiskom mnogo veća ali da nisu u mogućnosti da to dokažu, treba im još vremena.

„Bez obzira, mi nismo istražni organi i ne moramo da znamo do svakog broja ali državne institucije to moraju. Dali smo rok vlastima od 72 sata da nam odgovore na današnje zahteve, ponavljanje izbora u Beogradu ali i na republičkom i pokrajinskom nivou,“

Na pitanje kako komentariše to što po percepciji većine građana opozicija kasni, pa tako u izbornoj noći nisu izašli sa rezultatima, Lazović ističe da oni nisu izgubili već da su pobedili na izborima ali im je pobeda oteta.

„Naši kontrorlori i pravnici uspeli su da spreče pokušaj falsifikovanja potpisa, mi smo provalili da je sedam lista od 14 na beogradskim izborima ima falsifikovane potpise. Ono što se dešavalo u Areni nije zaustavila policija nego ljudi iz RIK-a koje smo mi delegirali. Treba otvoreno reći, oni su uveli novu dimenziju krađe koju nismo uspeli da zaustavimo“, ocenio je on.

Objavljeno: 21.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: