Potvrđeno grubo prekrajanje izborne volje na Vračaru

Nakon što su predstavnici koalicije „Biramo Vračar” izvršili uvid u izborni materijal na 17 biračkih mesta na opštini Vračar, potvrđeno je grubo prekrajanje izborne volje građana na šta je već prethodno ukazano na konferenciji za medije u četvrtak.

Uvidom u izborni materijal došli smo do jasnih dokaza da je na opštini Vračar u izbornoj noći došlo do zamene glasačkih listića, tako što su nevažeće prepravili u važeće u korist izborne liste „Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara”. Na pojedinim listićima čak je i jasno vidljivo da je različita boja hemijske korišćena od strane birača i lica koje je naknadno vršilo izmene na listiću.

Na pojedinim biračkim mestima, konkretno 43 i 56, po četiri nevažeća listića, ukupno osam, je izmenjeno u važeće i to u korist liste „Vračar Vračarcima”. Dodatno, na biračkom mestu 59, među glasačkim listićima iste liste, pronašli smo dva neosporno nevažeća listića što znači da na tom biračkom mestu ova lista ima dva glasa manje od zvaničnog zapisnika.

Takvim prekrajanjem izmenjen je količnik, odnosno naša lista „Biramo Vračar” umesto prvobitnih 28, sada ima 27 mandata, a lista „Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara” dobila je treći mandat.

Ovakvom naknadnom preraspodelom odnos snaga je potpuno promenjen, te sada Srpska napredna stranka sa svojim fantomskim listama ima falsifikovanu većinu od 32 mandata, u odnosu na 31 mandat opozicije, iako su birači na Vračaru, uprkos svim opstrukcijama, jasno poručili da žele promene i glasali većinski za opozicione liste.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, koje su pored naših predstavnika utvrdili i posmatrači „Crte”, naš pravni tim će u skladu sa pronađenim dokazima pokrenuti adekvatne pravne mehanizme, te zahtevamo da se građanima i građankama Vračara vrati oteti mandat čime opozicija ima jasnu većinu sa 32 odbornika.

Objavljeno: 10.06.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: