Pokušaj grubog prekrajanja izborne volje i na Vračaru

Na današnjoj sednici Opštinske izborne komisije na Vračaru došlo je do grubog prekrajanja izborne volje građana tako što su pod izgovorom navodno tehničkih ispravki na četiri biračka mesta naknadno prepravljeni zapisnici bez ikakvog osnova.

Takvim prekrajanjem izmenjen je količnik, odnosno naša lista „Biramo Vračar” umesto prvobitnih 28, sada ima 27 mandata, lista „Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara” dobila je treći mandat, a manjinska lista Grka je ostala sa jednim odborničkim mestom.

Ovakvom naknadnom preraspodelom odnos snaga je potpuno promenjen, te sada Srpska napredna stranka sa svojim fantomskim listama ima falsifikovanu većinu od 32 mandata, u odnosu na 31 mandat opozicije.

Sasvim je jasno da je večeras na Vračaru reč o pokušaju da se na najgrublji način naknadno prekroji izborna volja građana i falsifikuju zapisnici kao što je već pokušano na Novom Beogradu i u Nišu, iako su birači na ovim opštinama i Nišlije, uprkos svim opstrukcijama, jasno poručili da žele promene i glasali većinski za opozicione liste.

Poručujemo da će se naš pravni tim boriti da sačuva izbornu volju građana i da nećemo dozvoliti otimanje nijednog grada i opštine.

Objavljeno: 05.06.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: