Planira se antidatiranje izdanja “Službenog lista grada Beograda” sa rezultatima izbora

Pravni tim Koalicije “Srbija protiv nasilja” obaveštava javnost da izdanje “Službenog lista Grada Beograda” br. 1/2024, u kojem će biti objavljen Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, do danas nije objavljeno, a da se objavljivanje tog izdanja “Službenog lista Grada Beograda” planira za sredinu ove nedelje i da će nositi datum 3. januar 2024. godine.

Pravni tim Koalicije je navedene informacije danas dobio od zaposlenih u “Službenom listu Grada Beograda”, nakon što je uočeno da je 5. januara 2024. godine objavljeno izdanje tog lista br. 2/2024, a da izdanje br. 1/2024 nije objavljeno na veb-prezentaciji glasila i u bazama propisa.

Pravni tim Koalicije najoštrije osuđuje ovaj način objavljivanja i nameravanog antidatiranja izdanja “Službenog lista Grada Beograda” i ukazuje da se radi o još jednoj izbornoj nepravilnosti. Prikrivanje i antidatiranje objavljivanja Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora ima za cilj da obesmisli prigovore i žalbe izjavljene protiv tog Izveštaja, a da sve birače i druga ovlašćena lica onemogući da se blagovremeno obrate Ustavnom sudu sa zahtevom za poništenje izbornog postupka, zbog toga što su izborne nepravilnosti bitno uticale na izborni rezultat.

Objavljeno: 17.01.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: