Otvorena kancelarija u Nišu u sklopu prerastanja Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, u Nišu je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora. Veliki broj ljudi i odlična atmosfera obeležila je otvaranje, a prisutnima su se obratili narodni poslanici Biljana Đorđević, Robert Kozma i Radomir Lazović u ime Zeleno-levog poslaničkog kluba, kao i Marija Peternel i Rastislav Dinić u ime lokalnog odbora iz Niša. 

“Ponosna sam što otvaramo kancelariju u Nišu i radujem se što ćemo imati mesto gde će se okupljati članovi i simpatizeri Zeleno-levog fronta da zajednički razmatramo i unapređujemo kako nove predloge politika tako i one koje smo već srčano zagovarali u Narodnoj skupštini. Očekujem da u Nišu imamo zajednicu solidarnih, otvorenih i hrabrih aktivistikinja i aktivista spremnih da motivišu druge da nam se pridruže u borbi za Srbiju i sve njene gradove, a mi ćemo se truditi da ih dostojno predstavljamo i pomažemo lokalne borbe iz Narodne skupštine.” – izjavila je Biljana Đorđević, zamenica šefa Zeleno-levog poslaničkog kluba.

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/)

Rastislav Dinić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Niša kaže: “Otvaranje kancelarije Zeleno-levog fronta u Nišu je prirodan nastavak naše dugogodišnje saradnje sa aktivistima iz Beograda, Požege, Kule, Apatina, Nove Pazove i drugih mesta širom Srbije. Na osnovu ovog iskustva gradimo novu političku snagu koja će se boriti za politike osetljive na lokalni kontekst i potrebe građana i građanki. Niš se decenijama suočava sa siromaštvom, rastućom nejednakošću, eksploatacijom, centralizacijom, bahatom urbanističkom politikom i neodgovornim, pa i kriminalnim upravljanjem javnim dobrima. Zeleno-levi front će se od danas aktivno suočavati sa ovim problemima i artikulisati rešenja zasnovana na demokratiji, solidarnosti i ravnopravnosti.”

“Kao dugogodišnja aktivistkinja, ponovo stojim pred novim izazovom koji me raduje, a to je izgradnja Zeleno-levog fronta u Nišu. Usred sveopšte atmosfere straha, neizvesnosti, osiromašenja građana i nebezbednosti, mi nemamo pravo da odustanemo od svog grada. Human grad je onaj u kome razvoj predstavlja izgradnja novih parkova, trotoara, kulturnih centara, galerijskih prostora, stanova koji su dostupni svima… Kao radnica u kulturi, podržavam kampanju za dostojanstven rad u kulturi i bolji položaj umetnika, radnika u kulturi, slobodnih umetnika. Sigurna sam da je vraćanje u normalnost još uvek moguće i to na način da sačuvamo svoj integritet i etiku. To ne možemo kao pojedinci. Vreme je da ponovo naučimo kako se to radi zajedno.” – izjavila je Marija Peternel, aktivistkinja i članica inicijativnog lokalnog odbora u Nišu.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Objavljeno: 12.03.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: