Obradović i Veselinović traže smenu Šapićeve saradnice zbog malverzacija sa konkursima

Članovi Privremenog organa grada Beograda iz redova opozicije, Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović podneli su zahtev za smenu v.d. gradske sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandre Čamagić zbog navodnih zloupotreba na javnim konkursima, saopšteno je u petak 24. novembra.

Obradović je u pisanoj izjavi najavio da će od predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića tražiti da se izjasni o tom zahtevu i “kaže javnosti ko je predložio gospođu Čamagić i ko treba da snosi političku odgovornost, ne samo za još jednu proneveru, već i za vršnjačko nasilje u kom je u poslednjih 10 dana jednom detetu slomljen nos, a drugo je izbodeno nožem”.

“To što je u gradu u kom je dete ubilo drugu decu u školi, v.d. gradska sekretarka koja treba da brine o bezbednosti i obrazovanju dece, zloupotrebljavala projekte koji su trebali da smanje vršnjačko nasilje koje je u neverovatnom porastu, je lice režima koji grad doživljava kao plen, a ljude i decu kao broj”, naveo je Obradović koji je kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste Srbija protiv nasilja.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) ranije je objavila da je “mreža fantomskih organizacija lažirala izveštaje i izvlačila milione iz budžeta na javnim konkursima namenjen mladima, porodicama i ženama” a da je u dodeli novca toj grupi “godinama učestvovala bliska saradnica Aleksandra Šapića, Aleksandra Čamagić”.

Objavljeno: 24.11.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: