Neprihvatljivi pritisci SNS-a na zaposlene u javnom preduzeću Gradsko stambeno Beograd

Zeleno-levi front izražava veliku zabrinutost povodom informacija koje dolaze iz javnog preduzeća Gradsko stambeno Beograd, gde zaposleni trpe velike pritiske od strane rukovodstva i menadžmenta kako bi sakupljali kapilarne i sigurne glasove za SNS, učestvovali u stranačkim akcijama i išli u kampanju od vrata do vrata.

Ukoliko se ogluše o naredbe šefova, zaposlenima se preti prebacivanjem na niže pozicije, daju im se dodatni, lošije plaćeni i teži poslovi. U posebno teškom položaju su ljudi koji rade na privremeno povremenim poslovima kojima se preti otkazima ili još lošijim ugovorima. Iako je negativno ocenjena u brojnim izveštajima domaćih i stranih stručnih organizacija, ova praksa SNS-a traje već godinama.

“Smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se bilo ko na radnom mestu prisiljava da radi, glasa ili učestvuje u stranačkim aktivnostima, bilo koje stranke. Pritisci i ucene ovog tipa opasni su jer oni ne podrazumevaju samo učešće u stranačkim aktivnostima, već oni utiču i na slobodu mišljenja i govora. Kao član Privremenog ograna grada Beograda iniciraću razgovor sa rukovodstvom ovog preduzeća kako bi ih i lično upozorio na posledice ove loše prakse”, izjavio je Dobrica Veselinović.

Javno-preduzeće Gradsko stambeno je deo komunalnog sistema grada Beograda i bavi se održavanjem zajedničkih delova i prostorija stambenih zgrada, uređaja i instalacija koje se nalaze u sistemu održavanja, na području deset centralnih gradskih opština (Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara).

Objavljeno: 03.04.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: