Ne davimo Beograd predao preko 11.000 potpisa za osnivanje partije Zeleno – levi front.

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd predali su danas preko 11.000 potpisa građana Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije da taj pokret preraste u partiju Zeleno – levi front.

Poslanik Pokreta Radomir Lazović naveo je da su potpise prikupili za manje od mesec dana u 33 grada i opštine u Srbiji.

“Ovo je bila jedna opsežna operacija koju smo sproveli sa ciljem da Ne davimo Beograd postane partija koja će delovati u celoj Srbiji i koja će prerasti taj status pokreta koji smo imali i formalizovati svoju dalju organizaciju. Imali smo nedavno Osnivačku skupštinu na kojoj su usvojeni Statut, program i druga dokumenta koja su važna za rad naše organizacije”, rekao je Lazović novinarima ispred Ministarstva.

Poslanica Ne davimo Beograd Biljana Đorđević istakla je da su u prikupljanju potpisa učestvovali i njihovi novootvoreni odbori širom Srbije i partnerske organizacije: Inicijativa za Požegu, Izbor za našu opštinu, Kritična masa Kula, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Lajkovac.

“Uspeli smo u tom procesu da veliki broj ljudi koji se nije bavio politikom i nisu bili članovi partija da uključimo u politiku, kroz razne lokalne inicijative i kroz Ne davimo Beograd”, rekla je Đorđević.

Najavila je da će otvarati Frontove u svim gradovima u Srbiji.

Objavljeno: 02.06.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: