Ne davimo Beograd postaje Zeleno-levi front

Pokret Ne davimo Beograd prikupio je preko 11.000 potpisa i formalno postaje politička partija Zeleno-levi front, koja će delovati u celoj Srbiji.

“Prikupljanje potpisa za osnivanje Zeleno-levog fronta je uspešno realizovano za manje od mesec dana, u trideset tri gradova i opština u Srbiji, što je svojevrstan podvig s obzirom na tehničke kapacitete i ograničene termine notara za prikupljanje potpisa”, izjavio je Dobrica Veselinović.

Uz Ne davimo Beograd, Zeleno-levi front će činiti i lokalne partnerske organizacije Kritična masa Kula, Izbor za našu opštinu, Inicijativa za Požegu, Lokalni front Vajevo i Inicijativa za Lajkovac. Nedavno su otvorene kancelarije u Nišu, Somboru i Užicu, a uskoro se očekuje otvaranje kancelarija i u Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima.

Zeleno-levi front je partija koja će nastaviti da promoviše vrednosti koje je zastupao pokret Ne davimo Beograd, odnosno da gradi zelenu, pravednu, slobodnu i snažnu Srbiju. Borićemo se na teritoriji cele Srbije za slobodno građansko društvo razumevanja, pravde, solidarnosti i jednakih šansi.

Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su svojim potpisom podržali osnivanje Zeleno-levog fronta i pozivamo sve građanke i građane da podrže našu borbu.

Objavljeno: 20.06.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: