Ne davimo Beograd i Inicijativa za Požegu nastavljaju zajedničku borbu kroz partiju Zeleno-levi front

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, potpisan je memorandum o saradnji sa lokalnom organizacijom Inicijativa za Požegu.

Inicijativa za Požegu je ovim sporazumom je i zvanično postala partnerska organizacija u procesu izgradnje partije Zeleno-levi front, koja će delovati na teritoriji cele Srbije.

“Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo. Sa našim saborcima iz Inicijative za Požegu smo zajedničkim snagama nastupili i na prethodnim parlamentarnim izborima na kojima smo dobili podršku za izgradnju nove zeleno-leve snage na nacionalnom nivou. Ovim sporazumom nastavljamo našu borbu i za sve druge gradove u Srbiji kroz Zeleno-levi front Ne damo Srbiju ” – izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba.

“Nakon više godina borbe i izgradnje organizacija na lokalnom nivou, sazrelo je vreme da se građankama i građanima ponude i odgovori na šira pitanja od onih lokalnih i komunalnih, a na nekim novim vrednostima. Dugoročna saradnja sa autentičnim samoniklim lokalnim pokretima širom Srbije se pokazala se plodotvorna. Zadovoljstvo nam je da smo se našli upravo sa ljudima koji su naši istomišljenici i osvedočeni borci za javni interes. Inicijativa za Požegu nastavlja da funkcioniše kao i do sada – kao autonomna organizacija, a partnerski odnosi sa Zeleno-levim frontom će omogućiti međusobnu podršku i jačanje zajedničkih kapaciteta” – izjavio je Bogdan Radovanović, član Glavnog odbora Inicijative za Požegu.

Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Objavljeno: 28.02.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: