Ne davimo Beograd i GG Naš izbor formiraju političku partiju

Ne davimo Beograd i GG Naš izbor potpisali su sporazum o zajedničkom delovanju i izgradnji političke partije Zeleno-levi front Ne damo Srbiju koja će delovati na nacionalnom nivou.

Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

Ne davimo Beograd je na prethodnoj skupštini doneo odluku o prerastanju u partiju, o promeni imena, kao i da pozove autentične lokalne političke inicijative, pokrete i grupe građana sa kojima je do sada sarađivao da im se pridruže u izgradnji nove političke snage. GG Naš izbor deluje u Novoj i Staroj Pazovi, ali i u Beogradu, odnosno u Batajnici. Među predvodnicima su u borbi za decentralizaciju i za kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima.

Robert Kozma, narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd, izjavio je: “Za nas je odluka o prerastanju u partiju, ali i o udruživanju sa GG Naš izbor, logičan nastavak zajedničkog nastupa na proteklim parlamentarnim i beogradskim izborima na kojima smo ostvarili značajan rezultat. Na beogradskim izborima dobili smo podršku oko 100.000 građana. Postali smo najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini Grada Beograda. Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi.”

“U ovoj kancelariji smo 2017. godine pokrenuli saradnju između naših lokalnih organizacija GG Izbor za našu opštinu i pokreta Ne davimo Beograd. Ključne tačke oko kojih smo se tada saglasili su decentralizacija, demokratizacija i zaštita životne sredine koje nas i dan danas drže u istom pravcu političkog delovanja. Zajedničkim snagama smo postigli dobre rezultate na gradskim i parlamentarnm izborima održanim 2022. godine i smatramo da je došlo vreme da se naše političko angažovanje podigne na viši nivo. Zato danas potpisujemo memorandum o saradnji i osnivanju zajedničke nacionalne organizacije. Istrajaćemo u našoj borbi za bolji život svih naših građana. Ne damo Srbiju – Zeleno-levi front! – izjavio je Milan Turanjanin u ime UG Naš Izbor”
Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić, izjavio je “da je došlo krajnje vreme za izgradnju suštinske alternative naprednjačkom režimu i na nacionalnom nivou kako bismo se zajedno izborili za svaki grad i svakog građanina u Srbiji. U narednih mesec dana planiramo potpisivanje ugovora o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, ali i otvaranje kancelarija opštinskih i gradskih odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Užicu, Somboru. Uskoro i u drugim gradovima širom Srbije.”
Ne davimo Beograd i lokalne organizacije koje su deo ovog procesa uskoro će krenuti sa prikupljanjem 10.000 potpisa širom Srbije koji su potrebni za registraciju političke partije.

Objavljeno: 10.02.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: