Nastavak kriminalne SNS politike na Vračaru: ZLF nastavlja borbu i kroz institucije do oslobođenja

Na drugoj sednici novog saziva Skupštine Gradske opštine Vračar izglasano je novo-staro rukovodstvo opštine, koje znači nastavak korumpirane i kriminalne politike na Vračaru.

Za kandidate iz SNS-a i SPS-a, glasali su i odbornici satelitskih režimskih lista Zeleni pokret Vračar, Društvo za ulepšavanje Vračara, lažne manjinske liste “Mi smo Vračar” i “Koalicija snaga”, kao i Narodna stranka Vladimira Gajića. Predstavnici “Dosta je bilo” nisu prisustvovali sednici, dok su protiv kandidata i kandidatkinja vlasti bili odbornici i odbornice iz Zeleno-levog fronta i koalicije “Biramo Vračar”.

Uprkos izbornim mahinacijama režima, strankama koje su prevarile građane da su opozicija i bojkota manjeg dela opozicije, koji su doprineli još jednom otimanju Vračara, građani i građanke su jasno rekli da žele promene. Nakon četiri godine prethodnog bojkota koji takođe ništa dobro nije doneo građanima i samo je SNS-u omogućio lakšu i bržu korupciju, sada sledi nova politička faza sa novim ljudima spremnim da se bore za javni interes i da što pre vrate Vračar građanima.

“Umesto politike krupnog kapitala i korupcije, potrebno nam je suštinsko razumevanje i rešavanje nagomilanih problema poput zagađenog vazduha, uništavanja zelenih površina i sveopšte betonizacije, divljeg investitorskog urbanizma, uništavanja kulturno-istorijskog nasleđa i netransparentnog upravljanja opštinom. Građani Vračara zaslužuju kvalitetnu životnu sredinu sa čistim vazduhom i više zelenih površina. Takođe zaslužuju uređivanje zapuštenih i devastiranih lokacija i kvalitetnu infrastrukturu sa funkcionalnim trotoarima, parkinzima i pratećim sadržajima. Kalenić pijaca se mora sačuvati od investitora i sprečiti da se pretvori u promašeni projekat Palilulske pijace. Potrebna nam je i solidarnija politika opštine koja brine o mladima i našim najstarijim sugrađanima”, izjavio je Stefan Tasić, predsednik odborničke grupe ZLF u Skupštini GO Vračar.

Zeleno-levi front će svoju borbu sa ulice nastavlti kroz institucije, kako bi što pre oslobodio Vračar i svaki uzurpirani i otuđeni zajednički prostor. Pozivamo građane i građanke Vračara da nam se pridruže u ovoj borbi.

Objavljeno: 10.07.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: