Lokalni front Valjevo deo Zeleno-levog fronta

Pokret Ne davimo Beograd širi svoje delovanje na teritoriju cele Srbije gradeći partiju pod imenom Zeleno-levi front udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, kao i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Valjevo, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare pokreta Ne davimo Beograd i LF-a.

Memorandum o saradnji između Lokalnog fronta Va i Ne davimo Beograd je, kako je rečeno, nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

– Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, ali i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, koja u Vašem gradu, suprotstavljajući se lokalnim šerifima i ostalim moćnicima, predvodi borbu protiv korupcije, zalažući se za decentralizaciju, kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima, i naravno za zdravu životnu sredinu. Zar treba u Valjevu da podsećam na problem aerozagađenja sa kojim se suočavate!? Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd, kazao je narodni poslanik u Skupštini Srbije Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Kozma.

On je dodao da je odluka o prerastanju u partiju, ali i o saradnji sa Lokalnim frontom Va, logičan nastavak zajedničkog, uspešnog nastupa na proteklim parlamentarnim izborima.

– Podsećam i da smo na beogradskim izborima ostvarili značajan rezultat, uz podršku od oko 100.000 građana. Tako smo postali najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini grada Beograda. Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani Valjeva primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi, istakao je on.

Prema njegovim rečima, raduje to što veliki broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije učestvuje u aktivnostima u formiranju partije na nacionalnom nivou, poput Lokalnog fronta iz Valjeva koji je dokazani borac za javni interes u Valjevu, kao i širom Srbije, pišu Kolubarske.

Kozma je naglasio da memorandum između Ne davimo Beograd i Loklanog fronta Va, „našim partnerima iz Valjeva pruža apsolutnu samostalnost u odlučivanju na lokalnom nivou i učešću na lokalnim izborima, jer ko bolje poznaje potrebe građana Valjeva, od ljudi koji ovde žive”.

– Ozbiljan zaokret u našem društvu će se uskoro desiti o čemu svedoče i masovni protesti građana. Verujem da ćemo kroz saradnju, zajedničkim delovanjem uspešno završiti ovaj ozbiljan organizacioni i logistički poduhvati da ćemo se izboriti za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo – poručio je narodni poslanik Robert Kozma.

Ljubomir Radović iz Lokalnog fronta Va je rekao da je dosadašnja saradnja dva pokreta, međusobno poverenje i podrška Ne davimo Beograd lokalnim pokretima poput Lokalnog fronta Va, jasno iscrtala zajednički put ka lepšoj budućnosti u kojoj ćemo konačno izgraditi društvo kakvo građani Srbije, nakon svih ovih užasnih decenija, zaslužuju.

Radović je pozvao sugrađane da svojim potpisom formalno učestvuju u osnivanju Zeleno-levog fronta, za šta je neophodno prikupiti čak 10.000 potpisa.

Građani koji žele da podrže osnivanje nove partije Zeleno-levi front to mogu učiniti radnim danima, od 16 do 20 časova, u prostorijama Lokalnog fronta, u Ulici dr Pantića br 37, sve do petka 2. juna, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Objavljeno: 31.05.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: