Lazović: Zahtevamo međunarodnu nezavisnu komisiju koja će uvtrditi dimenzije krađe na izborima

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da koalicija „Srbija protiv nasilja“, drugoplasirana na nedeljnim izborima u Srbiji, zahteva da „međunarodna nezavisna komisija“ utvrdi dimenzije krađe glasova na izborima i da pomogne da se reši pitanje manipulacije biračkim spiskovima.

Lazović je ispred zgrade Narodne skupštine u kojoj je sedište Republičke izborne komisije, tokom protesta zbog kršenja izborne volje građana, rekao za agenciju Beta da je na „najmanje devet odsto“ glasačkih mesta u Beogradu utvrđena prevara na izborima i na oko pet odsto ostalih mesta u Srbiji.

Ocenio je da bi opozicija dobila Beograd nije bilo toga.

„Čestitam ljudima na tolikom trudu, a da nije izborne krađe, mi bismo dobili Beograd“, rekao je Lazović.

On je istakao da koalicija „Srbija protiv nasilja“ ne prihvata rezultate takvih izbora.

„Ovo što je napravljeno je najveća krađa koju smo videli do sada. Građani su opravdano nezadovoljni, kao što smo i mi besni zbog toga što je, posebno u Beogradu, oteta pobeda“, rekao je Lazović.

On je rekao da su koalciija „Srbija protiv nasilja“ i njeni pravni timovi uradili sve što je potrebno i da su utvrđene mnogobrojne nepravilnosti – od falsifikovanja potpisa podrške nekim izbornim listama, do toga da su zaustavili „distribuciju glasača iz Arene“, iako nije reagovala policija koja je bila pozvana da tamo dođe.

„Naši kontrolori su uradili svoj posao, ali ono što nismo uspeli da uradimo jeste prevara u biračkom spisku, gde su ljudi brisani iz spiska i upisivani glasači SNS-a, ali i dovođeni čak i iz drugih država“, kazao je Lazović.

Po njegovim rečima, dobro je što se uspelo da se pokaže „koliko je velika ova prevara“, a rekao i da postoje informacije da je prevara „čak i veća i od onoga što se sada vidi“.

„Mi nismo izgubili Beograd, Beograd je otet silom države i ministarstava uključenih u ovu akciju, jer je ona pripremana mesecima. Oštre reakcije stranih posmatrača i Evropskog parlamenta nam govore o kolikoj se prevari radi“, rekao je Lazović.

Objavljeno: 21.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: