Lazović za Vreme: Mi se borimo protiv nasilja, ne padajte na podvale

Povodom farbanja table RTS-a ispred zgrade u Takovskoj sprejom na protestu “Srbija protiv nasilja“ i brojnih osuda sa svih strana, narodni poslanik Radomir Lazović kaže za portal “Vremena” da samo neko potpuno zlonameran ili na zadatku da u ime vlasti izvrće istinu, može pomisliti da je namera bila ugrožavanje bezbednosti medijskih radnika.

Bezbednost novinara od najvišeg značaja

Narodni poslanik Radomir Lazović objasnio je za portal “Vremena” da samo neko ko nije bio na protestu ili čak nije ni gledao o čemu se govorilo na protestu, nego je čitao u režimskim tabloidima izveštaje, bi mogao zlonamerno da zaključi da bi moglo doći do ugrožavanja zaposlenih RTS-a zbog protesta.

“Pa mi smo građane čak pozvali da apluzom pozdrave zaposlene i ekipu RTS-a koja snima proteste, a onda uredništvo odluči da se taj materijal ne prikaže. Ovo smo uradili baš da ne bi bilo zabune, da se ne obraćamo zaposlenima i novinarima, nego uredništvu od kog tražimo da radi po zakonu i upozoravamo ih da ne budu PINK nego javni servis svih građana. Dođite ljudi na protest, pridružite se građanima, nemojte u tabloidima čitati mržnju koju seju, ne padajte na te zamke, mi se borimo protiv nasilja, pretnji i pritisaka, naši svi potezi i izjave su uvek u tom pravcu i iz tog konteksta, ne padajte na podvale”, kaže Lazović.

Kako Lazović objašnjava za portal “Vremena”, kontekst u kome je data izjava, aplauzi za nezavisno novinarstvo i svako njihovo delovanje govori:

“Mi želimo da vi radite u interesu građana. Ne želimo da budete PINK. Vidimo da postajete PINK. To ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem. Želimo da budete slobodni javni servis. Pitanje bezbednosti novinara je zaista osetljivo pitanje kome Zeleno-levi front pridaje najviši značaj, a samo neko potpuno zlonameran ili na zadatku da u ime vlasti izvrće istinu, može pomisliti drugačije”, kaže on.

Objavljeno: 03.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: