Lazović: Uskoro platforma opozicije o radu na smeni ovog režima

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović kaže da će uskoro biti usvojena platforma velikog broja organizacija opozicije koja će se baviti koracima ka smeni vladajućeg režima.

„Postoji dobra volja velikog broja organizacija opozicije da se napravi jedan predlog, platforma, dogovor kako da dođemo do najbolje atmosfere i podrške, najboljeg zajedničkog rada na smeni ovog režima koji je zaista preuzeo sve poluge moći. Potpuno vaninstitucionalno, potpuno van zakona, van Ustava i ono što mi sada imamo je borba protiv dosta snažnijeg protivnika kada govorimo o onome što je prigrabio, u odnosu na ono što bi po zakonu trebao da ima“, naveo je Lazović za Nova.rs.

Narodni poslanik je rekao da ne bi trenutno govorio o koalicijama u opoziciji, već da se sada bave formalizovanjem načina na koji će liste izaći na izbore.

„Imamo desničare sa jednom ili dve liste, to sve zavisi od nihovog dogovora. Sada se razgovara kako će opozcija ove druge strane, ove građanske ili leve strane dogovoriti da izađe. Otvaram mogućnost da će to biti organizatori protesta, ali moguće da će biti i drugih lista“, istakao je Lazović.

Bilo bi dobro da izbori budu do kraja godine, smatra Lazović, a dogovor opozicije nastaje da liste, koje god da su, budu okrenute rušenju režima umesto međusobnim sukobima.

„Taj dogovor u sebi mora da sadrži kontrolu izbora, zajedničku borbu za povećanju izlaznost, zajednički rad na slobodnim medijima i fer izborima. Ne davimo Beograd je taj plan nazvao ‘Put do pobede’. Da li će baš taj predlog ili neki drugi biti biti usaglašen nije toliko ni važno. Važno je da mi zajdeno dođemo do toga što je neka saradnja u dobroj veri i u dobrom duhu“, zaključuje Lazović.

Objavljeno: 18.09.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: