Lazović odgovorio Klanščeku: O tome šta se dešavalo ispred Javnog servisa, on nije čuo na RTS, jer ta televizija o tome nije ni izvestila

„Predsednik UO RTS-a, javnog servisa koji bi trebalo nepristrasno da informiše javnost, nije juče mogao preko RTS-a da čuje šta sam ja to rekao na protestu, jer oni to nisu ni izvestili. Očigledno je o tome šta mu se ispred zgrade dešava čitao u režimskim tabloidima, koji su zlonamerno preneli da sam ja izrekao neke pretnje“, kaže za Danas Radomir Lazović, šef poslaničkog kluba Zeleno-levi front.

Lazović je ovako reagovao na optužbe predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Klanščeka da je prefarbavanje table RTS u pink čin koji predstavlja nasilje i pritisak na zaposlene u javnom medijskom servisu.

„Da je Branislav Klanšček došao na protest, čuo bi ceo moj govor u kome sam prvo pozvao građane da aplauzom pozdrave novinare i zaposlene ove kuće koji rade profesionalno, ali da osude uređivačku politiku, što su oni i uradili. Mi želimo da vi radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da postajete Pink. To ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem. ‘Želimo da budete slobodni javni servis’, bila je moja poruka na protestu, nakon pozivanja na aplauz za novinare i radnike RTS-a koji odgovorno rade svoj posao“, kaže Lazović.

Prema njegovim rečima svako ko je bio na protestu, ili se makar informisao sa nezavisnih medija, umesto tabloida, mogao je lako da razume ovaj kontekst.

„Pitanje bezbednosti novinara je zaista osetljivo pitanje kome Zeleno-levi front pridaje najviši značaj, a samo neko potpuno zlonameran ili na zadatku da u ime vlasti izvrće istinu, može pomisliti drugačije“, zaključuje Lazović, reagujući i na saopštenje Asocijacije nezavisnih elektronskih medija da je poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, farbanjem table RTS-a uz poruku „Smatrajte ovo upozorenjem“, prešao granicu koja odvaja politički aktivizam od potencijalnog ugrožavanja bezbednosti medijskih radnika.

Objavljeno: 02.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: