Lazović o tri ključna zahteva opozicije za fer i poštene izbore

Razgovori opozicije i vlasti biće nastavljeni u sredu, do tad vlast ima rok da odgovori na zahteve opozicije. Gost sinoćnjeg Dnevnika na TV Nova bio je Radomir Lazović iz Zeleno – levog fronta, koji je deo koalicije Srbija protiv nasilja. On je pojasnio da li su za opziciju tri zahteva koje su izneli na sastanku, sve ili ništa.

„To su tri ključne stvari koje smo istakli u prvi plan ali ne radi se tu samo o ta tri zahteva, radi se o ispunjavanju ODIHR preporuka, mi smo rekli da mi možemo da uđemo u proces ispunjavanja preporuka od kojih za neke od njih će biti potrebno vreme, za neke će biti odmah moguće sprovođenje ali bez ove tri stvari mi prosto ne možemo zato što onda neće biti slobodni sledeći izbori“, rekao je Lazović i dodao da nije tačno ono što je premijerka rekla da se na jučerašnjem sastanku nije razgovaralo o ODIHR preporukama.

„Svi naši zahtevi su oslonjeni na preporuke ODIHR-a, zato što mi prosto na izbore pod ovakvim uslovima ne pristajemo i moramo da ih unapredimo“, rekao je Lazović.

Objavljeno: 02.04.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: