Lazović o hapšenju Pijaniste: Ova vlast ne dopušta kritičko mišljenje

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da je “upravo uhapšen poznati umetnik, Pijanista”, koji je na stubu Narodne skupštine sprejem sa novogodišnjim snegom ispisao grafit “Mama da li je moguće da su konji uzjahali ljude?”

Lazović je za agenciju Beta izjavio da je nakon toga grafit prekriven kartonom, a ubrzo i obrisan. “Možete da vidite koliko je njima stalo da slučajno u javnom prostoru neko ne pročita kritički natpis o ovoj vlasti ili generalno o društvu”, rekao je Lazović koji je prvi na listi “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnim izborima.

Ocenio je da su se iz policije “snašli brzinski” i uspeli da sakriju grafit Andreja Josifovskog Pijaniste od javnosti.

“I sad, da nije toliko strašno i da nije tužno, bilo bi smešno. Da naša policija brže-bolje hapsi čoveka koji snegom ispisuje grafit na Skupštini i nije oštetio ništa, i koristi ovaj pocepani karton da to sakrije od javnosti”, kazao je Lazović.

Lazović je podsetio da je na istom stepeništu Narodne skupštine početkom juna bio napadnut od strane bivšeg poslanika Srpske napredne stranke (SNS), kada “policija nije reagovala”.

“Nakon pretnji da će me ubiti došao je ovde i jedva je sprečen neki širi konflikt, a policija tada ne samo da ga nije uhapsila, nego ni ja do dan danas ne znam šta se uradilo po toj prijavi koju sam podneo. Ali zato ako slučajno želite da uputite neku kritičku poruku Aleksandru Vučiću u javnom prostoru, policija će brže bolje reagovati, uhapsiti vas, oprati, zaštititi, sakriti. Eto u kakvom društvu živimo”, zaključio je Lazović.

Objavljeno: 05.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: