Lazović: Da na protestu u Beogradu pokažemo da nijedna vrsta nasilja nije dozvoljena

„Sutra ću, kao svoju dužnost, kao čovek, ispoljiti time što ću biti sa njima na protestu na Trgu Republike u 18h, a i kao neko ko se politički zalaže za zaustavljanje svake vrste nasilja pa i kroz koaliciju „Srbija protiv nasilja“ i ZLF koji je uvek stajao uz ljude koji trpe nasilje i zalagao se za prava LGBT osoba“, kazao je on.

Biće tamo, kako je kazao, da bi iskazao podršku i poštovanje.

Pozvao je sve da se odazovu pozivu na protest i da, kako je naveo, jednostavno pokažemo da nijedna vrsta nasilja u Srbiji nije dozvoljena.

„Posebno bih hteo da naglasim divljenje prema roditeljima, prema majci koja će govoriti … A koji nisu ćutali na nasilje, znamo koliko je teško kada se suočite sa ovako nečim“, rekao je on.

Udruženje „Da se zna!“ saopštilo je 26. februara su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova tokom pretresa stana brutalno pretukli i ponižavali dve mlade LGBT+ osobe u Beogradu.

Predstavnik „Da se zna!“ Bojan Lazić rekao je novinarima da je akcija policije sprovedena 14. februara zbog navodne dojave o drogi, ali da su njeni pripadnici ponezakonito, ne pokazujući nalog za pretres, ušli u stan provaljivanjem vrata.

Dodao je i da mladiću i devojci, koji su bili cimeri, nisu dali pravo na advokata.

„Videli su LGBT+ zastavu i od tog momenta je počelo brutalno iživiljavanje“, rekao je on.

Objavljeno: 06.03.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: