Lazović: Ako Bastać ne odgovori, smatraćemo da nema želje za formiranje opozicione vlasti

„To je neka vrsta roka. Mi do tada očekujemo odgovor. Ukoliko dođe do predomišljanja, onda je na Marku Bastaću da nas obavesti o tome“, rekao je Lazović za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, nema tu sad nešto da se vaga.

„Hoćemo li da pravimo opozicionu vlast ili ne? Mi hoćemo, na njemu je sad pitanje“, dodao je Lazović.

Upitan da li je Marko Bastać zaista opozicija, Lazović je kazao da do njih dolaze različite informacije, ali da ih primaju sa rezervom.

Kazao je da ne zna zašto je potrebno više vremena za razmišljanje o tom predlogu i pozvao Bastaća da „smene SNS“ na Starom gradu.

Lazović je naveo da nije bilo razgovora o raspodeli funkcija, ali da je očekivano da listi, koja je dobila najviše glasova, pripadnu najodgovornije pozicije.

On je ocenio da ne bi bilo dileme da li će opozicija formirati vlast u beogradskoj opštini Stari grad, kao i pojedinim drugim opštinama, da nije bilo delimičnog bojkota.

„Jedini način da na ovim opštinama, koje su opozicione, imamo dilemu da li će opozicija formirati vlast, jeste da se desi bojkot. I gle čuda, baš se bojkot i desio“, naveo je Lazović.

Koalicija „Biramo Stari grad“ na junskim izborima u toj beogradskoj opštini osvojila je 23 mandata, koalicija oko Srpske napredne stranke 21, dok je za formiranje većine i jednima i drugima neophodna Bastaćeva lista, koja je osvojila 10 mandata.

Objavljeno: 14.06.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: