Krivična prijava za falsifikovanje Službenog lista grada Beograda

Povodom prošlonedeljnog bahatog antidatiranja Služenog lista grada Beograda u kojem se proglašavaju rezultati gradskih „izbora”, članovi Pravnog tima ZLF, advokat Vladimir Dragaš i narodna poslanica Jelena Jerinić podneli su danas krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Krivična prijava podneta je protiv dve službenice Službenog lista grada Beograda i gradske sekretarke za informisanje, zbog krivičnih dela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja.

Iako ne sumnjamo da je neposredni motiv za ova ozbiljna krivična dela bilo onemogućavanje opozicije da podnese zahtev za poništavanje izbora Ustavnom sudu, ZLF ukazuje da je ovakvo bezobzirno postupanje daleko problematičnije od toga. Ono je dokaz da su naše institucije u potpunosti zarobljene, pod kontrolom SNS-a, i da javni službenici bez ikakvog prikrivanja za račun Srpske napredne stranke čine krivična dela. Ovakvi postupci ne smeju proći nekažnjeno, bez obzira ko ih čini, i zbog toga ćemo u svakoj situaciji za koju saznamo podneti krivične prijave kako bi ova dela ostala zabeležena.

Pozivamo sve savesne ljude unutar sistema javne uprave koji žele da doprinesu našoj zajedničkoj borbi, da se jave našem pravnom timu ([email protected]), sa informacijama i dokazima o kršenju zakona kom svedoče u svom svakodnevnom radu.

Bez obzira na ovaj pokušaj prevare, Koalicija Srbija protiv nasilja je blagovremeno podnela zahtev za poništavanje beogradskih izbora.

Objavljeno: 22.01.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: