Kozma za Glas Šumadije: Zeleno levi front osniva odbor u Kragujevcu

Stranka Zeleno levi front pokreće osnivanje gradskog odbora u Kragujevcu u okviru političkog organizovanja širom Srbije, rekao je narodni poslanik Zeleno levog fronta Robert Kozma koji danas razgovara sa građanima u centru Kragujevca.

Krenuli smo po Srbiji karavan i širenja slobode i širenja optimizma i razgovora sa građanima kako bismo uspostavili odbore. Naši odbori već postoje i u Subotici, Somboru i u Novom Sadu, Pančevu i Nišu, danas smo u Kragujevcu, prekosutra u Užicu, kazao je Kozma.

On je naveo da je vreme za političko organizovanje.

Ukoliko se mi ne organizujemo ova katastrofa će nam se dešavati na nacionalnom nivou i u Beogradu i u Kragujevcu i svakom drugom gradu, naveo je Kozma.

Kozma je dodao da je Zeleno levi front jedan od incicijatora “ Dogovora za pobedu“, dokumenta koji su potpisali organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“.

Cilj nam je da uspostavimo saradnju medju opozicionim akterima kako bismo, ne ostvarili najbolji mogući rezultat, nego ostvarili rezultat koji omogućava pobedu i u gradu Beogradu gde će biti izbori,ali  i na nacionalnom nivou i tamo gde god je moguće, a verujem da se i u Kragujevcu može ostvariti najbolji rezultat, rekao je Kozma.

Poručio je gradjanima da je ideja da se ide, ako je moguće, na  formiranje jedne izborne liste i da opozicioni akteri saradjuju medjusobno.

Ključni cilj je smena vlasti,  normalna država demokratski sistem i rešavanje ekološke krize, da Srbija prestane da bude zemlja sa najvećim ekonomskim nejednakošću i da se uspostave demokratske institucije kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, istakao je Kozma u obraćanju građanima.

Kazao je da su građani Kragujevca sa kojima je razgovarao zainteresovani da se upoznaju sa programom Zeleno levog fronta i traže informacije na koji način rešiti ekološke i druge ključne probleme u državi i lokalnoj sredini.

Često se dešava da neki lokalni „šerif“ gazi sve mogućnosti organizovanja građana, ocenio je Kozma.

Građani Kragujevca, kaže Kozma, govore da grad ima ogromne probleme i da je vreme za promenu.

Objavljeno: 07.10.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: