Ko je kriv što stanovnici Zvezdare nemaju vodu?

Građani Cvetanove ćuprije na Zvezdari od subote nemaju pijaću vodu. Kvarovi se dešavaju, ali je nedopustivo da građanima nike objašnjeno kako je tačno do ovoga došlo i ko je odgovoran. Zeleno-levi front zahteva od gradske vlasti da izađe sa svim informacijama pred građane i da u što kraćem roku omoguće građanima pijaću vodu.

Prema našim informacijama, na prostoru Cvetanove ćuprije postoji legalna vodovodna mreža i nelegalna kanaliziciona mreža. Prošle nedelje je pukla vodovodna cev i radnici koji su došli da saniraju taj kvar, probušili su kanalizicionu cev, zbog čega je došlo do mešanja fekalnog sadržaja sa vodom za piće.

U saopštenju JKP Beogradski vodovod i kanalizacija se navodi da će u zavisnosti od rezultata prvog uzrokovanja vode biti preduzeti sledeće korake. Niko ne saopštava građanima kada će dobiti vodu, a nezvanične informacije ukazuju da će za to biti potrebno čitavih mesec dana.

Kvarovi poput ovih su posledica decenijskog zanemarivanja najvažnijih prioriteta u gradu poput vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Milioni evra se troše na projekte poput nacionalnog stadiona ili fontane na Slaviji, dok mnogi delovi Beograda nemaju kanalizaciju ili kao što je u slučaju Cvetanove ćuprije imaju zastarelu nelegalnu kanalizaciju. Zeleno-levi front će ukinuti finansiranje projekata koji nisu od životnog značaja i preusmeriti sredstva u izgradnju nove infrastrukture i vrtića.

Objavljeno: 27.12.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: