Inicijativa za Lajkovac se udružuje sa Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front.

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, potpisan je memorandum o saradnji sa Inicijativom za Lajkovac, čime se ova organizacija pridružila formiranju partije koja će delovati na nacionalnom nivou.

“Drago nam je što je veći broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije odlučio da nam se pridruži u borbi za demokratsko, pravedno i solidarno društvo i zdravu životnu sredinu. Inicijativa za Lajkovac je dokazani borac za javni interes i verujem da ćemo zajedno uspeti da stvorimo alternativu destruktivnoj politici SNS-a i SPS-a i na nacionalnom nivou”, izjavio je Dobrica Veselinović, član Malog veća Ne davimo Beograd.

“Verujemo da je pravi put za Inicijativu za Lajkovac udruživanje se sa onima koji za svoj cilj imaju obezbeđivanje boljeg života svih građana i da su to dokazali svojim aktivizmom na ulici, boreći se protiv štetnih projekata i pogrešnih politika SNS-a, kao i radom u institucijama. U tom smislu, Zeleno-levi front je logičan nastavak borbe i uveren sam istinska alternativa naprednjačkom režimu”, izjavio je Aleksandar Šestović u ime Inicijative za Lajkovac.

“Nastavljamo sa širenjem Ne davimo Beograd na nacionalni nivo kroz formiranje lokalnih odbora ZLF-a i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Na putu do izgradnje kredibilne partije na nacionalnom nivou nema prečica i to pokazuje i nedavna nacionalna kampanja koju smo pokrenuli kako bismo prikupili neophodnih 10.000 potpisa za registraciju partije. U ovom procesu nam se sada i zvanično pridružuje i Inicijativa za Lajkovac i to je još jedan pokazatelj da smo na pravom putu u borbi za drugačiju i bolju Srbiju”, istakao je Stefan Tasić, koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić.

Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Objavljeno: 17.08.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: